Wonen en werken in amsterdam project juf nienke

Werken en wonen in Amsterdam: Stefanie vond woonruimte via CompaNanny!

Werken en wonen in de appartementen op IJburg

Stefanie (23 jaar) werkt als Pedagogisch Medewerker bij CompaNanny. Op de vestiging Atlas Arena in Amsterdam doet ze niets liever dan het verzorgen van de baby’s op haar groep. Waar ze een maand geleden vanaf haar werk nog anderhalf uur naar Purmerend reisde, ploft ze nu met 20 minuten op de bank in haar nieuwe huisje op IJburg.

Stefanie was al even op zoek naar een huis dichterbij haar werk. Door stakingen en uitval in het openbaar vervoer was ze vaak langer dan een uur onderweg naar haar werk. Toen ze via een mail van CompaNanny in aanraking kwam met een nieuw woonproject in Amsterdam, was ze daarom meteen enthousiast. Samenwonen met twee andere collega’s op IJburg, dat leek haar wel wat. “Ik dacht: waarom niet? Toen heb ik me gelijk aangemeld” zei Stefanie.

Wie kunnen er in de appartementen op IJburg wonen?

Het appartementencomplex biedt een moderne leefomgeving op IJburg, voor met name bewoners uit het onderwijs, maar ook van de politie, kinderopvang en uit de zorg. CompaNanny beschikt over een aantal van deze huurwoningen en wij verhuren deze aan onze collega’s. Stefanie is één van de gelukkigen die dankzij deze kans kan werken en wonen in Amsterdam. Wat deze leefomgeving uniek maakt is voor Stefanie wel duidelijk. “Toen ik hier voor het eerst kwam kijken dacht ik: wow, dat uitzicht is wel echt mooi”.

Werken Bij Compananny Centrumeiland Werken En Wonen In Amsterdam Stefanie Over Haar Ervaring In Haar Appartement In Juf Nienke Werken Bij Compananny Uitzicht Ijburg Werken En Wonen In Amsterdam Stefanie Over Haar Ervaring In Haar Appartement In Juf Nienke (1)

De locatie van de huurwoningen in Amsterdam

Omdat de appartementen buiten de ring liggen en een prachtig uitzicht hebben op het IJ, is dit volgens Stefanie de ideale plek om na een drukke dag werken weer op te laden.

“Als ik naar het water kijk word ik daar helemaal rustig van”.

Ook kijkt ze, met het strand op loopafstand, al uit naar de warmere zomerdagen. Naast de rust die zie op deze plek vindt, biedt de omgeving voldoende opties om na het werk een hapje te eten of gezellig te borrelen. Er zijn meerdere restaurants en cafés in de buurt die Stefanie nog wil ontdekken met haar huisgenoten. Maar ook als ze de bruisende binnenstad wil opzoeken, staat ze met een rechtstreekse tram binnen een halfuur op Amsterdam Centraal.

De verbinding naar haar werk is voor Stefanie misschien nog wel het grootste voordeel van deze locatie. “De bus stopt hier voor de deur en ik stap bij Bijlmer Arena uit. Ik doe er nu ongeveer 20 minuten over, dus dat is wel ideaal”.

Duurzaam werken en wonen in Amsterdam

Het appartementencomplex is geheel energieneutraal en één van de meest duurzame woongebouwen in Amsterdam. Ook dit heeft meegespeeld in de keuze van Stefanie om hier te gaan wonen. “Ook door alle hoge kosten natuurlijk. Je merkt dat het heel goed geïsoleerd is en dat het hier al 22 graden is, zonder dat je de verwarming hoeft aan te zetten”. Verder vertelt ze dat er een binnentuin is en dat er in het gebouw veel gebruik gemaakt is van hout. “Dus ja, je ziet wel dat het echt duurzaam is gebouwd”.

Een woon-werkgemeenschap die beweegt, onderzoekt en elkaar ontmoet

Het appartementencomplex nodigt uit tot onderzoeken en ontmoeten. Het gebouw heeft een gezellige binnentuin, die volgens Stefanie uitnodigt tot onderling contact. Net als Stefanie zijn ook haar buurtbewoners nog volop aan het settelen. Veel contact met hen heeft ze daarom nog niet gehad. Wel heeft ze er, zeker met het steeds warmer wordende weer, vertrouwen in dat dit nog gaat komen. Het gebouw is nog niet helemaal af, maar het ziet er volgens Stefanie al gezellig uit. “Als het goed is komt er ook nog een restaurant of café, maar daar zijn ze nog mee bezig”.
Werken Bij Compananny Appartementen Huurwoning Ijburg Werken En Wonen In Amsterdam Stefanie Vond Woonruimte Via Compananny Werken Bij Compananny Appartement Ijbug Nieuwe Woning Werken En Wonen In Amsterdam Stefanie Vond Woonruimte Via Compananny

Collega’s en huisgenoten in één

Stefanie woont met twee huisgenoten in haar appartement op IJburg. Het samenwonen met twee andere meiden bevalt haar heel goed. Alle drie werken ze als Pedagogisch Medewerker bij CompaNanny, maar wel op een andere vestiging. Het wonen met twee huisgenoten biedt volgens Stefanie veel voordelen. Ze houdt van gezelligheid, dus ze vindt het fijn dat er bij thuiskomst altijd iemand is om mee te kletsen. Een ander voordeel is dat ze goed van elkaar aanvoelen wanneer ze rust nodig hebben. Omdat ze alle drie lange dagen op de opvang maken, zorgt dit voor veel begrip onderling. Regelmatig een gezamenlijk avondje Netflixen op de bank is dan ook geen straf voor de meiden.

Wonen en werken in amsterdam stefanie

Stefanie

Pedagogisch Medewerker

Ik heb veel overeenkomsten met mijn huisgenoten, omdat we hetzelfde werk doen. Dat is heel leuk!’

Via CompaNanny in dit appartement wonen geeft een gevoel van erkenning

Dat Stefanie dankzij dit project een woning heeft gevonden in de oververhitte markt is volgens haar al fantastisch. Maar volgens haar is er nog iets wat het zo mooi maakt om hier te wonen. Ze ziet deze kans als een bevestiging dat haar werk als Pedagogisch Medewerker ertoe doet.

“Het is echt super dat dit kan. Dat CompaNanny dat doet voor medewerkers is wel echt bijzonder”.

Volgens Stefanie draagt deze kans om hier te werken en wonen dan ook zeker bij aan haar werkgeluk. Op de vraag of ze het andere collega’s zou aanraden om hier te wonen is haar antwoord een duidelijke: “Ja, zeker!”

Wil jij net als Stefanie werken bij CompaNanny en wonen in Amsterdam? Op onze pagina Werken en wonen in Amsterdam lees je meer over deze huurwoningen.