Pedagogisch Medewerker leest boekje samen met kind

Werken in de kinderopvang in schaal 7

Wanneer schaal 7 in de kinderopvang?

In de kinderopvang wordt op basis van verschillende factoren bepaald of jij een salaris in schaal 7 verdient. Over het algemeen spelen de volgende factoren een rol in de bepaling van jouw salaris:

Opleidingsniveau: vaak vereist schaal 7 een diploma op mbo-niveau 4, in de richting van Pedagogisch Medewerker of een vergelijkbare opleiding. Heb je geen mbo-4 diploma op zak? Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn. Als je veel ervaring hebt kun je alsnog doorgroeien naar schaal 7!
Ervaring: Je ervaring kan van invloed zijn op je inschaling. Wanneer je veel werkervaring binnen de kinderopvangsector hebt, kan dit leiden tot een hogere inschaling.
Functie: De functie die je binnen de kinderopvang vervult, is bepalend voor je inschaling. Functies met veel verantwoordelijkheid of leidinggevende taken worden vaak hoger ingeschaald.

De functies die bij CompaNanny in schaal 7 vallen zijn:

Werken Bij Compananny Pedagogisch Medewerker Werken In De Kinderopvang In Schaal 7

Hoeveel verdien je in schaal 7 in de kinderopvang?

Schaal 7 in de kinderopvang heeft 13 treden. De schaal begint bij een salaris van €2.874,- en je kunt hierin doorgroeien naar €3.837,-. In de CAO kinderopvang vind je in een overzichtelijke tabel hoeveel je kunt verdienen per salarisschaal.

Lees ook onze blog: Salaris Pedagogisch Medewerker kinderopvang.

Senior Pedagogisch Medewerker in schaal 7

Per april kun je bij CompaNanny als Pedagogisch Medewerker doorgroeien naar schaal 7. Deze stap kun je maken als je minimaal 2 jaar gekwalificeerd aan het werk bent in de kinderopvang. Wij geloven dat een medewerker met deze ervaring extra kennis en expertise met zich meebrengt. En dat waarderen wij als expert in kindontwikkeling! 

Als Senior Pedagogisch Medewerker werk je nog steeds op de groep en krijg je extra verantwoordelijkheden. Denk aan het communiceren met ouders via het ouderportaal, het begeleiden en inwerken van (nieuwe) collega’s en het meedenken in de kindplanning. 

Assistent Leidinggevende in opleiding 

Voor alle Senior Pedagogisch Medewerkers en Pedagogisch Experts met een leidinggevende ambitie, hebben wij een doorgroeiprogramma ontwikkeld. Dit programma heet het Management Development Programma bij CompaNanny. Wanneer je dit programma volgt, ben je Assistent Leidinggevende in opleiding en word je ingeschaald in schaal 7. In 1 jaar tijd word je voorbereid op de functie Assistent Leidinggevende en leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om deze functie goed uit te kunnen voeren. 

Tijdens het programma krijgen deelnemers training in persoonlijke ontwikkeling, gesprekstechnieken, feedback geven en leidinggeven. Daarnaast krijgen ze inzicht in de taken die bij de rol van Assistent Leidinggevende komen kijken. Is een functie als Assistent Leidinggevende in opleiding in schaal 7 iets voor jou? Bekijk onze vacatures!

Assistent Leidinggevende Dyani

Dyani

Assistent leidinggevende in opleiding

Ik voel me nu al zo goed voorbereid op de functie. Ik denk wel echt dat je klaar bent voor Assistent Leidinggevende als je dit programma doorlopen hebt.

Werken bij CompaNanny collega's vertellen Pedagogisch Expert Kate

Pedagogisch Expert in schaal 7

Als Pedagogisch Expert in schaal 7 draag je continu bij aan de pedagogische kwaliteit op de vestiging. Misschien heb jij een specifieke interesse in de ontwikkeling en opvoeding van baby’s of wil jij je helemaal specialiseren in de altijd nieuwsgierige peuters. Als Pedagogisch Expert ben je een aanspreekpunt, sparringpartner én voorbeeldfunctie voor Pedagogisch Medewerkers en Assistent Leidinggevenden. Jij ondersteunt en adviseert hen over de ontwikkelingsfasen van de leeftijdsgroep en de uitvoering van het pedagogisch beleid. 

Meer weten over deze functie? Kate vertelt hoe het is om als Pedagogisch Expert bij CompaNanny te werken. 

Overige functies in de kinderopvang

Naast deze functies in schaal 7 zijn er nog veel meer andere functies op de vestigingen. In onze blog De 7 verschillende functies op een vestiging in de kinderopvang lees je hier meer over!

Bekijk je liever in één oogopslag welke functies wij bij CompaNanny hebben? Klik dan hieronder op ons ontwikkelpad! 

Talentenpad