Pedagogisch Medewerker en kind buiten spelen

Senior Pedagogisch Medewerker: groei door naar schaal 7!

Wat is een Senior Pedagogisch Medewerker?

Een Senior Pedagogisch Medewerker is een Pedagogisch Medewerker met extra verantwoordelijkheden en taken. Als Senior Pedagogisch Medewerker heb je minimaal 2 jaar gekwalificeerde werkervaring in de kinderopvang. Deze rol gaat verder dan de dagelijkse zorg voor kinderen. In deze functie houd je je ook bezig met het begeleiden van collega’s en krijg je er andere, waaronder administratieve, taken bij. Bij CompaNanny groei je in deze functie door naar schaal 7. 

Wat ga je doen als Senior Pedagogisch Medewerker?

Als Pedagogisch Medewerker geef je de dagelijkse zorg aan de kinderen op jouw groep en creëer je een stimulerende omgeving voor hen. Als Senior Pedagogisch Medewerker heb je extra taken en verantwoordelijkheden. Denk aan het communiceren via het ouderportaal of meehelpen in de kindplanning als een kind of medewerker ziek is. Daarnaast denk je in deze functie mee in hoe jullie de pedagogische kwaliteit kunnen verbeteren. De Senior Pedagogisch Medewerker is een voorbeeld voor de rest van het team! Het inwerken van nieuwe collega’s en ervoor zorgen dat onze pedagogische visie goed wordt uitgedragen, behoren daarom tot het takenpakket. 

werken-bij-compananny-bso-senior-pedagogisch-medewerkers-blog
werken-bij-compananny-kind-lacht-kinderopvang-blog-senior-pedagogisch-medewerker

Hoe word je Senior Pedagogisch Medewerker?

Wanneer je werkt in de kinderopvang is het belangrijk dat je een passie hebt voor het werken met kinderen. Daarnaast draag jij graag bij aan de ontwikkeling en het plezier van de kinderen. Als Senior Pedagogisch Medewerker gelden deze voorwaarden nog steeds. Daarbovenop komt dat je minimaal 2 jaar gekwalificeerd in de kinderopvang moet werken én openstaat voor extra uitdaging en verantwoordelijkheden. Omdat je jouw collega’s inwerkt en waar nodig coacht, ben je empathisch en in staat om feedback te geven en te ontvangen. Ook ben je vriendelijk en klantgericht naar ouders en vind je het leuk om ouders te informeren en adviseren over de ontwikkeling van hun kind.

Wanneer je al bij CompaNanny in dienst bent kun je intern doorgroeien naar Senior Pedagogisch Medewerker. Ben je nog niet bij ons in dienst en heb je minimaal 2 jaar gekwalificeerde werkervaring in de kinderopvang? Dan kun je direct solliciteren!

Doe de diplomacheck en kom erachter of jij het juiste diploma hebt om als Senior Pedagogisch Medewerker aan de slag te gaan in de kinderopvang.

Meer uitdaging én erkenning!

Bij CompaNanny creëren we graag een werkomgeving waarin iedereen kan uitblinken in waar hij of zij goed in is. Met de introductie van de functie Senior Pedagogisch Medewerker bieden wij Pedagogisch Medewerkers de kans om meer uitdaging te vinden in hun werk. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat medewerkers erkenning krijgen. Voor hun ervaring én de verantwoordelijkheid die zij dragen. Door deze nieuwe functie aan te bieden kunnen wij de ervaren medewerkers een hoger salaris bieden.

Salaris Senior Pedagogisch Medewerker

Deze nieuwe functie is een stap omhoog. Niet alleen in verantwoordelijkheid, maar ook in salaris. Als Senior Pedagogisch Medewerker kom je in schaal 7 terecht. Dit betekent dat, als je nu Pedagogisch Medewerker bent, je een schaal omhoog gaat én je langer in salaris kunt doorgroeien. Deze salarisverhoging zien wij als een erkenning van jouw expertise!

werken-bij-compananny-ontwikkelpad-doorgroeien-kinderopvang-blog-senior-pedagogisch-medewerker

Ontwikkelpad bij CompaNanny

Wist je dat wij wel 13 verschillende functies hebben op onze vestigingen? Check in het ontwikkelpad naar welke functies jij kunt doorgroeien!

Andere doorgroeimogelijkheden bij CompaNanny

Naast de functie Senior Pedagogisch Medewerker hebben we nog een nieuwe functie geïntroduceerd bij CompaNanny! Dat is de functie Assistent Leidinggevende in opleiding. Via het Management Development Programma leer je in 1 jaar tijd alle vaardigheden en kennis die je nodig hebt om Assistent Leidinggevende te worden.

Dus ben jij Senior Pedagogisch Medewerker en wil jij graag doorgroeien naar een leidinggevende functie? Solliciteer dan voor het Management Development Programma dat in mei 2024 start!