Werken bij CompaNanny Pedagogisch Medewerker eet fruit met kinderen op kinderopvang

Werken in de kinderopvang: ervaringen van onze Pedagogisch Medewerkers

Werken in de kinderopvang is voor onze collega’s...

  • Elke dag het verschil maken
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen
  • Verrassend leuk en uitdagend
  • Zelf ook een beetje kind blijven
  • Iets betekenen voor anderen
  • Impact maken
  • Verzorgen combineren met spelen
Zomaar een greep uit de ervaringen van onze collega’s. Werken in de kinderopvang gaat niet alleen maar over het verzorgen van kinderen, het is nog veel meer dan dat! In de verhalen van onze collega’s lees je wat werken in de kinderopvang betekent voor hen en hoe zij elke dag weer kinderen zien groeien en ontwikkelen.

Ervaring van Maartje - Pedagogisch Medewerker BSO

Ik ben die juf die actief mee over de grond kruipt en alle spelletjes meedoet, haha.

Er is hier veel ruimte voor activiteiten en ik probeer elk thema door de ogen van de kinderen te bekijken. Laatst hadden we het over mummies. Als ik dan door de kinderen in het wc-papier gewikkeld ben, kan ik mezelf helemaal verliezen in het spel. Heerlijk.

Kinderen zijn zo lekker positief. Ik weet nog dat we een tijdje terug een uitje hadden naar een andere vestiging. De combi regenweer, openbaar vervoer en zeiknatte kinderen gaf mij best wat stress. Maar de kinderen? Die hadden nergens last van. Die hebben het nu nog over deze leuke dag. Ook als je even minder in je vel zit, nemen de kinderen je mee in hun energie.

Werken Bij Compananny Maartje
werken bij CompaNanny collega's vertellen Teun

Ervaring van Teun Adjunct-Vestigingsmanager

Ik kan me weinig ander werk voorstellen waar ik zoveel voldoening uit zou halen.

Ik ben het aanspreekpunt voor alle partijen. Als ik ouders kan helpen met een ruilverzoek, zitten ze soms nog nét niet op hun knieën om me te bedanken. En kinderen komen regelmatig gillend uit school zodra ze me zien. Dat komt vast ook doordat ik als fulltimer een vast gezicht ben, ze kennen me goed. Iedere keer als ik zo’n blij koppie op me af zie rennen, voel ik weer trots dat ik daar mede verantwoordelijk voor ben.

Met sommige kinderen en ouders ontwikkel je een speciale band. Zo kreeg ik op mijn laatste stagedag van een peuter een pakketje speciaalbieren. Qua naam pasten alle flesjes bij mijn band met het jongetje, geniaal bedacht. En dat ik tijdens de coronanoodopvang pannenkoeken ging bakken met het enige jongetje dat er was? Daar heeft hij het nu nog over. Af en toe iets geks doen. De aandachtsmomentjes pakken. Dát maakt mijn werk speciaal.

Ervaring van Sharon - Pedagogisch Medewerker

In het begin was de babygroep geen bewuste keus, inmiddels wel. Ik houd van praten tegen kinderen en wist nog niet of ik iets zou hebben met deze leeftijd.

Al doende kwam ik erachter dat baby’s vanaf een half jaar oud lichamelijk gaan communiceren. Zijn ze anderhalf, dan komen er woorden uit. Met de oudsten zing ik zelfs liedjes en doe ik spelletjes. Het is zeker niet alleen verzorgen wat ik doe.
Bij de kleinsten is het afhankelijke schattig. Ze kunnen letterlijk niet zonder je. En twee jaar later lopen ze als eigenwijze peuters de deur uit. Ook erg leuk! Zelfs de BSO heeft zijn charme, daar heb ik wel eens mogen meelopen.
Werken Bij Compananny Blauw
Werken Bij Compananny Collega Geel

Ervaring van Kate - Pedagogisch Expert

Ik zorg voor baby’s, heb nauw contact met ouders; in dit vak zit zoveel moois. Het is bijzonder hoe snel kinderen aan je gehecht zijn en je een knuffel komen geven!

Bovendien ontwikkelen baby’s zich supersnel. Aan geluksmomentjes dus geen gebrek. Laatst ging een kind ineens staan en stonden wij te juichen alsof we zijn drie moeders zijn, haha. Elke sprong of stap maak ik van dichtbij mee en ik ben daarmee actief onderdeel van het groeiproces van het kind.
De PE-rol is hier een mooie aanvulling op, omdat ik het pedagogische stuk interessant vind. Waarom werkt een methode wel of niet? Hoe kun je beter bij de opvoeding van de ouders aansluiten? Ik ben nog steeds betrokken bij de kinderen en ouders, ik heb er alleen een stukje verdieping bij gekregen.

Ervaring van Melissa – Pedagogisch Medewerker

Kinderen die gehecht aan je zijn, dat is en blijft iets bijzonders. Ze zien mij regelmatig vaker dan hun eigen ouders.

Ik maak een groot deel van hun ontwikkeling mee. Het is dan ook fijn om te zien dat kinderen je vertrouwen en zich veilig genoeg voelen om zich te ontwikkelen. Momenteel loopt er een jongetje rond dat de hele dag mijn naam noemt. Ook thuis, vertelde zijn moeder. Erg grappig! Ik zit nu twee jaar op dezelfde babygroep en het bevalt heel goed. Omdat een andere fase me ook leuk lijkt, wil ik in de toekomst misschien op een peutergroep werken. Maar dan wel op deze vestiging, dus er moet maar net een kans komen!
Werken Bij Compananny Collega
Werken Bij Compananny Oranje

Ervaring van Lisemarie – Assistent Leidinggevende

Naast leidinggeven werk ik ook op de groep en ben ik aanspreekpunt voor ouders. Ik doe de intakegesprekken en praat met ouders als er iets speelt. Ik merk dat ik die gesprekken fijn vind. Geef je opvoedadvies, dan help je mensen echt verder en maak je ouders oprecht blij. Dat is wel te zien aan alle lieve kaartjes en cadeautjes die ik in de loop der tijd verzameld heb! Af en toe pak ik mijn bewaardoos erbij en krijg ik een warm gevoel van zoveel mooie woorden.

Op het zomerfeest sprak ik laatst een ouder en die verwoordde het mooi: ‘je brengt hier niet zomaar je baby en that’s it. Je kind groeit hier en krijgt veel mee van jullie.’ Wij zijn echt van invloed op de beginjaren van het kind en een groot onderdeel van hun leven. Geloof me, als een kind je ’s morgens een knuffel geeft, heb je meteen zin in de dag!

Kom ook werken bij CompaNanny!

Ben je enthousiast geworden door de verhalen van onze collega’s en ben je gekwalificeerd om te werken in de kinderopvang? Bekijk dan zeker onze openstaande vacatures. Heb je niet de juiste kwalificaties? Kies dan voor onze BBL-opleiding.