Pedagogisch Medewerkers staan in speeltuin

Onze onmisbare mannen in de kinderopvang bij CompaNanny

Mannen in de kinderopvang als rolmodel voor kinderen

Mannen in de kinderopvang zijn een rolmodel voor kinderen. Vooral in een wereld waarin nog steeds stereotypen aanwezig zijn over wat jongens en meisjes 'zouden moeten' doen.  Het zien van mannen die zorgzaam, empathisch en betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen helpt om deze stereotypen te doorbreken. Op deze manier zien kinderen in dat mensen allerlei verschillende rollen kunnen hebben, ongeacht of je man of vrouw bent!

Onze collega Nick is Pedagogisch Medewerker op de BSO bij CompaNanny WFC. Volgens hem is deze voorbeeldrol ook erg belangrijk: “Je bent natuurlijk ook een rolmodel, dus ik denk dat het voor jongens heel goed is dat zij een man zien werken met kinderen.”

Werken Bij Compananny Pedagogisch Medewerker Nick Onze Onmisbare Mannen In De Kinderopvang Bij Compananny

Een diverse omgeving in de kinderopvang

Ieder persoon, ongeacht geslacht, heeft zijn eigen, unieke interesses en manier van contact maken met kinderen. Door een inclusieve en diverse omgeving in de kinderopvang te creëren worden al deze verschillende eigenschappen benut. Dit maakt dat kinderen van deze verschillende eigenschappen kunnen leren. Ook Nick ziet op zijn eigen vestiging dat hij andere interesses heeft dan zijn collega’s. Hij houdt bijvoorbeeld erg van sporten en buiten zijn. “Door deze verschillen bied je samen een leuke mix aan activiteiten voor de kinderen.”

werken bij CompaNanny collega's vertellen Teun

Een warm ontvangst als man in de kinderopvang

Onze collega en Adjunct-Vestigingsmanager Teun werd warm ontvangen toen hij aan zijn stage begon bij CompaNanny: “ruim 6 jaar geleden was ik hier voor het eerst. Ik had een sollicitatiegesprek voor een stage als Pedagogisch Coach en mocht aansluitend een uurtje meelopen op de groep. De kinderen waren helemaal blij en uitgelaten. Eindelijk een man tussen al die vrouwen!" "Ze lieten me bijna niet gaan en vroegen wanneer ik weer terugkwam. Ik was meteen verkocht.”

Ook Nick krijgt geregeld van ouders te horen dat ze blij zijn dat er een keer een man op de groep staat. En zijn collega's waren net zo enthousiast. “Op het begin kreeg ik te horen: oh wat leuk, we krijgen een man in ons team!”

Werken in de kinderopvang op het hoofdkantoor

Werken bij een kinderopvangorganisatie betekent niet per se dat je op een groep staat. Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt om de best mogelijke opvang te bieden. Daar zijn ook Recruiters, Planners, Regio Managers en Financial Controllers voor nodig.  

Neem een voorbeeld aan onze mannelijke collega’s Danny en Luis van het hoofdkantoor! Als Regiomanager stuurt Danny 8 Vestigingsmanagers aan. Naast het coachen van de Vestigingsmanagers bedenkt hij samen met de andere Regiomanagers verbeterinitiatieven voor de vestigingen. Luis, uit team Finance, maakt elk jaar de jaarrekening op, houd de boeken schoon, doet alle communicatie met de belastingdienst en checkt of we netjes alles betalen. Kortom, zowel op de groepen als op het hoofdkantoor zijn onze mannelijke collega’s echt onmisbaar!

Bekijk de openstaande vacatures op ons hoofdkantoor!

Werken Bij Compananny Collegas Vertellen Luis Werken bij CompaNanny collega's vertellen Danny

Meer mannen in de kinderopvang

Op de vraag of er meer mannen in de kinderopvang zouden moeten werken heeft Nick een duidelijk antwoord: “Ja, zeker weten! En niet alleen in de kinderopvang, ook in het onderwijs.” De kinderopvang lijkt nu volgens Nick een vrouwenberoep, terwijl mannen hier ook heel goed in kunnen werken. Nick blijft dit werk in ieder geval nog lang doen. “Kinderen zijn zo eerlijk en spontaan. We kunnen kletsen, lachen, ik heb echt heel veel lol met ze!”

Word jij de nieuwe collega van Nick, Teun, Luis of Danny? Solliciteer direct!