Danny 

Regiomanager

Werken Bij Compananny Handen Op Elkaar

Werken in de kinderopvang is voor mij …

… bouwen aan een betere wereld
De rode draad in mijn carrière is dat ik mensen wil helpen met hun geestelijke en fysieke ontwikkeling. Oorspronkelijk kom ik uit de sportwereld. Ik werkte met mensen met een beperking, topsporters en mensen als jij en ik. Met kinderen nog nooit, totdat ik negen jaar terug in de kinderopvang terechtkwam. Na een paar vergelijkbare functies elders spotte ik ruim twee jaar geleden de vacature van regiomanager bij CompaNanny. Dat paste precies in mijn straatje.

Ook al was mijn start midden in coronatijd nogal anders dan anders, ik stapte in een warm bad. Iedereen gaat ervoor hier en samen met mijn collega’s mag ik elke dag bijdragen aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. We zijn méér dan opvang, sommige kinderen zien wij vaker dan hun ouders! Een betere wereld begint bij de jongste generaties. Wat wij er nu in stoppen, heeft later een positief effect.

… anderen helpen groeien
Ik werk op het hoofdkantoor en ben vaak op de vestigingen in Amsterdam te vinden, aangezien ik in deze regio acht vestigingsmanagers aanstuur. Ook hier zie ik hun ontwikkeling als mijn doel. Ik help collega’s graag groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Hoe zit iemand in z’n vel? Wat wil hij of zij leren? Het is fijn dat hier een open cultuur van vragen stellen en feedback geven heerst. En het helpt dat we veel investeren in trainingen en interne doorgroei.

In de afgelopen jaren heb ik ook managers gecoacht die vastzaten in hun werk maar niet weg wilden. Als zij dan na een mooie switch binnen de organisatie weer met meer plezier naar hun werk gaan, geeft me dat energie. Zelf zit ik nog wel even op mijn plek in deze functie, ik heb voldoende uitdaging. En zoniet, dan kaart ik het aan tijdens het tweewekelijks gesprek met mijn eigen leidinggevende, operationeel directeur Eva.

… een combi van leidinggevend en beleidsmatig werk
Naast het coachen van de managers ben ik zo’n 30 tot 40% van mijn tijd bezig met projectmatig en strategisch werk. Samen met de andere regiomanagers kom ik met verbeterinitiatieven en kijk ik waar we op langere termijn op kunnen inzetten. Bij CompaNanny kun je dankzij de grootte van de organisatie meerdere nevenfuncties hebben en projecten oppakken, zelfs als je in Groningen of Maastricht woont. Lang leve het remote werken hè.

… mijn dagelijkse dosis energie
In directe lijn heb ik weliswaar niet met kinderen te maken, maar er zijn altijd kinderen in mijn buurt. Ik ben dagelijks op de vestigingen te vinden, twee keer per jaar loop ik mee op een groep en als een vestigingsmanager ondersteuning nodig heeft, dan ben ik er. Dat vind ik het grootste verschil met een bedrijf dat pak ‘m beet vaatwassers en koelkasten verkoopt. De dienst die wij verkopen geeft energie. Geloof me, vrolijke nanny’s en stuiterende kinderen zijn aanstekelijk!

Nog een paar weken en ik hoor thuis ook babygeluidjes. Mijn vriendin en ik worden namelijk ouders. Ik ben benieuwd hoe het is als ik zelf een kind heb. Hoeveel theorie ik ook paraat heb, de praktijk is ongetwijfeld anders! Uiteraard gaat onze dochter straks naar CompaNanny, hier om de hoek om precies te zijn. Als medewerker heb ik een streepje voor, wat me een tijdje op de wachtlijst scheelt.

… work hard play hard
Bij alles wat je hier doet geldt: kwaliteit wordt gezien. Als je ambitie hebt, krijg je een platform. Positiviteit heerst en iedereen staat zichtbaar achter onze why. Zoals een kind leert lopen met vallen en opstaan, mogen ook wij fouten maken om het beste in elkaar naar boven te halen. Tijdens een roadshow, waarin de directie en managers van het hoofdkantoor langs de vestigingen gaan, voelen teams echt de vrijheid om alles te vragen. Van korte lijntjes tot doorgroeimogelijkheden; ik ken niet veel organisaties waar het zo goed geregeld is als hier.

En dan is het ook nog eens hartstikke gezellig. Het is maar goed dat ik niet bij elke borrel of uitje aanhaak, want aangezien ik op veel vestigingen een bekende ben, zou dat niet goed voor mijn gezondheid zijn! Met een aantal mensen heb ik intussen een vriendschap ontwikkeld. We bespreken veel met elkaar, ook privézaken. Laatst hoorde ik een medewerker van het eerste uur zeggen: ‘Ik heb misschien wel te vroeg gekozen voor CompaNanny, want nu is het de enige organisatie waar ik voor wil werken’. Dat zegt wel wat toch?