Teun 

Adjunct-Vestigingsmanager

Collega Teun vertelt over zijn werk bij CompaNanny

Werken in de kinderopvang is voor mij …

… een warm bad
Ruim zes jaar geleden was ik hier voor het eerst. Ik had een sollicitatiegesprek voor een stageplaats als Pedagogisch Coach en mocht aansluitend een uurtje meelopen op de groep. De kinderen waren helemaal blij en uitgelaten. Eindelijk een man tussen al die vrouwen! Ze lieten me bijna niet gaan en vroegen wanneer ik weer terugkwam. Ik was meteen verkocht.

Na mijn stage heb ik ook het afstudeerproject voor mijn studie pedagogiek hier mogen doen. ‘Zodra je je diploma hebt, ligt er een contract voor je klaar’, kreeg ik vervolgens te horen. Al vroeg kreeg ik een voorkeur voor buitenschools werken met kinderen in de basisschoolleeftijd. Stukken leuker dan als onderwijzer een verplicht lijstje afwerken. Als BSO-leider mag je vooral de leuke dingen doen met kinderen doen en om half zeven gaan ze weer naar huis. Ideaal.

… elke dag het verschil maken
Ik kan me weinig ander werk voorstellen waar ik zoveel voldoening uit zou halen. Ik ben het aanspreekpunt voor alle partijen. Als ik ouders kan helpen met een ruilverzoek, zitten ze soms nog nét niet op hun knieën om me te bedanken. En kinderen komen regelmatig gillend uit school zodra ze me zien. Dat komt vast ook doordat ik als fulltimer een vast gezicht ben, ze kennen me goed. Iedere keer als ik zo’n blij koppie op me af zie rennen, voel ik weer trots dat ik daar mede verantwoordelijk voor ben.

Met sommige kinderen en ouders ontwikkel je een speciale band. Zo kreeg ik op mijn laatste stagedag van een peuter een pakketje speciaalbieren. Qua naam pasten alle flesjes bij mijn band met het jongetje, geniaal bedacht. En dat ik vorig jaar tijdens de coronanoodopvang pannenkoeken ging bakken met het enige jongetje dat er was? Daar heeft hij het nu nog over. Af en toe iets geks doen. De aandachtsmomentjes pakken. Dát maakt mijn werk speciaal.

Werken bij CompaNanny collega's vertellen Teun Adjunct

… groeien in mijn rol
Toen ik begon na mijn studie werkte ik alleen op de groep. Na een jaar merkte ik dat ik iets meer wilde en langzaamaan groeide ik tot waar ik nu sta. Ik kreeg veel vrijheid, heb meerdere vestigingen gezien en aan meerdere teams leiding gegeven. CompaNanny Tweede Openluchtschool is mijn derde vestiging en het voelt na twee jaar als mijn eigen zaak. Ook leuk is dat we samenwerken met de Tweede Openluchtschool van Amsterdam. Iedereen in de stad is jaloers op onze grote, schaduwrijke tuin!

Met deze bijzondere twee-in-een-functie heb ik geluk. Ik sta én op de groep én ik ben leidinggevende en Groepsteamleider. De ene dag speel ik met de kinderen buiten, de andere dag coördineer ik de boel, regel ik huisvesting of ben ik bezig met financiële zaken. Echt het leuke van beide werelden.

… verwend worden door mijn werkgever
Als ik wel eens mensen hoor praten over hun werkgever, denk ik dat ik best een beetje verwend ben. CompaNanny is vooruitstrevend in werving én behoud. Ze zetten regelmatig medewerkers in het zonnetje en je voelt de waardering. Sinds kort krijgen we een persoonlijk keuzebudget. Dit geld mogen we besteden aan trainingen, extra verlof of wat CompaNanny betreft aan toneellessen. Tijd steken in je hobby’s zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, dat weten zij ook.

Verder heb ik budget om twee of drie keer per jaar iets leuks met het team te doen. Als ik iets nodig heb van het hoofdkantoor word ik altijd fijn geholpen en we gaan relaxed met elkaar om. In mijn beginperiode had de CEO mensen van CompaNanny Zwitserland over de vloer en kwamen ze opeens een praatje maken met me. Erg leuk!

Collega Teun vertelt over zijn werk bij CompaNanny

Teun

Adjunct-Vestigingsmanager

De CEO zit niet op kantoor over zijn imperium uit te kijken, maar spreekt je met je voornaam aan op een feestje.

… kennis, inzicht en plezier delen
Het allerleukst vind ik het dat ik mijn kennis en inzicht kan delen met anderen. Onze vestiging blinkt uit als het gaat om klant- en medewerkerstevredenheid en functioneert regelmatig als voorbeeldvestiging. Zo fijn om de resultaten van mijn effort terug te zien. Is er een nieuwe locatie geopend of kinderdagverblijf overgenomen, dan zegt het hoofdkantoor: ‘Je moet echt even bij Teun gaan kijken, daar zit het goed.’ Een groot compliment.

Naast uitblinken is ook vriendschap een van onze werkwaarden. Als ik je vertel dat ik mijn huidige huisgenoot ken via CompaNanny zegt dat genoeg toch? Gelukkig werken we op andere vestigingen en zitten we niet 24/7 op elkaars lip, haha. Het is soms fijn om even te ventileren bij iemand die het werk snapt. Jaren terug begeleidde ik haar als trainee, later voerde ze mijn functie tijdelijk uit en nu heeft ze zelf vijf vestigingen onder zich. Voor mij is de cirkel dan rond.