Sharon

Pedagogisch Medewerker

Werken Bij Compananny Blauw

Werken in de kinderopvang is voor mij …

… de loopbaan die ik altijd al wilde
Na de middelbare school begon ik aan de mbo-opleiding Pedagogisch medewerker. Mijn stage liep ik op een kinderdagverblijf, echter door privéomstandigheden maakte ik de opleiding niet af. Eenmaal fulltime aan de slag in de horeca, bleef het werken met kinderen in mijn achterhoofd spoken. Weet je, ik ga het gewoon doen, dacht ik. Ik stelde me in op drukke jaren waarin ik een dure studie, stage en bijbaan zou combineren. Totdat ik online bij CompaNanny uitkwam en zij me het bbl-traject aanboden.


In plaats van stagelopen kon ik volgens hen beter kiezen voor deze vorm van betaald werken en leren. Een paar dagen voordat het nieuwe schooljaar begon, fixten ze nog een stoel voor me in een volle klas. Alles werd voor me geregeld en ik voelde me enorm bijzonder. Ik kreeg een contract, er werd in me geïnvesteerd en ik ging ook nog eens direct geld verdienen. Dat had ik niet durven dromen!

… meteen volwaardig meetellen
Vergeleken met de horeca ervaarde ik de kinderopvang als een compleet andere wereld. Ik had alleen een korte stage gedaan als jong meisje, nu was ‘t voor het echie. Gelukkig vonden mijn collega’s me een harde werker. Ze zagen me meteen als een van hen. Op dag één kreeg ik al drie complimenten terwijl ik nog niet eens wat gedaan had. Nou, dat motiveert wel kan ik je zeggen.


Al snel werd ik niet meer boventallig ingepland en werkte ik vast op de groep. Dat gaf zelfvertrouwen. Na het eerste jaar behaalde ik mijn mbo-niveau 3 diploma en recent ben ik weer begonnen aan een nieuwe studie: Pedagogisch Educatief Professional. Dit is een verkorte en deeltijd hbo-opleiding, speciaal voor mensen in het vak. Op maandag ga ik naar college, op dinsdag is mijn studiedag en op woensdag tot en met vrijdag werk ik. Je kunt dit zien als betaalde stage, want mijn salaris loopt gewoon door.

Werken Bij Compananny Witte Blouse
Werken Bij Compananny Blauw

Sharon

Pedagogisch Medewerker

Doordat we bij CompaNanny de toekomst creëren, voel ik me echt nuttig. Alsof ik iets teruggeef aan de maatschappij.

… verzorgen combineren met spelen
In het begin was de babygroep geen bewuste keus, inmiddels wel. Ik houd van praten tegen kinderen en wist nog niet of ik iets zou hebben met deze leeftijd. Al doende kwam ik erachter dat baby’s vanaf een half jaar oud lichamelijk gaan communiceren. Zijn ze anderhalf, dan komen er woorden uit. Met de oudsten zing ik zelfs liedjes en doe ik spelletjes. Het is zeker niet alleen verzorgen wat ik doe.


Bij de kleinsten is het afhankelijke schattig. Ze kunnen letterlijk niet zonder je. En twee jaar later lopen ze als eigenwijze peuters de deur uit. Ook erg leuk! Zelfs de BSO heeft zijn charme, daar heb ik wel eens mogen meelopen. Om te onderzoeken welke leeftijd het best bij me past en of ik in de toekomst misschien iets met management of coaching wil doen, ben ik mijn opleiding gaan volgen. Zo blijf ik mezelf uitdagen.

Werken Bij Compananny Vrouw In Witte Blouse

… verwend worden door mijn werkgever 
Bij CompaNanny is er aandacht voor mij als persoon en mag ik fouten maken. Ik word gecoacht en geholpen in het continu verbeteren van mezelf. De aandacht proef je ook tussen collega’s onderling. We onthouden dingen van elkaar en zorgen dat iedereen erbij hoort. Met mijn vestigingsmanager heb ik zelfs een vriendschappelijke band.

Als ik deze baan vergelijk met de horeca, zie ik veel verschillen. In de horeca moest ik keihard beulen voor een minimumloon. Hier ligt mijn salaris iets boven het gemiddelde en betekent fulltime werken dat je vier dagen van negen uur werkt. Die vijfde dag mogen mijn voetjes even rusten, erg luxe. Bovendien kon ik in de horeca geen drie weken vakantie opnemen. Hier wel.

… een voorbeeld zijn voor kinderen 
Op school en op mijn werk ben ik continu verplicht te reflecteren op mezelf. Hoe kan ik het beste uit mezelf halen? Hierdoor ben ik een beter mens geworden. Ik eet gezond, drink veel water en sport. Vrienden zeggen ook dat ik enorm gegroeid ben in de afgelopen drie jaar. Voorheen was ik een flapuit, ik kon aardig bot en hard zijn. ‘Zo ben ik’, zei ik dan. Tegenwoordig ben ik allergisch voor dat zinnetje. Als mens leer en groei je. Zeker met dit werk.

Laatst gaf een ouder me terug dat ik haar kind zo goed observeer en dat ik dingen zag die zij nog niet eens had gezien. Dat zijn wel de complimenten! Ouders komen echt naar ons toe voor advies en tips. Je voelt dat je iets waardevols doet, want die eerste jaren van een kind zijn zo belangrijk!