Functie als Pedagogisch medewerker kinderopvang buiten spelen met kinderen

Functieboek CAO Kinderopvang - Welke functie past bij jou?

Welke verschillende functies zijn er?

Als je werkt in de kinderopvang, valt jouw functie onder de CAO Kinderopvang. Dat betekent dat er voor elke functie een vaste salarisschaal geldt. In het Functieboek CAO Kinderopvang, een bijlage van de CAO, zijn beschrijvingen opgenomen van de meest voorkomende functies in de branche kinderopvang. Op een vestiging binnen de kinderopvang, waar jij wellicht komt te werken, zijn de verschillende functies in de volgende categorieën verdeeld: 

Primair

 • Pedagogisch Medewerker KDV
 • Pedagogisch Medewerker Babygroep
 • Pedagogisch Medewerker Peutergroep
 • Pedagogisch Medewerker BSO
 • Pedagogisch Medewerker met Coachambitie
 • Pedagogisch Medewerker combinatiefunctie BSO/Hoofdkantoor

Leidinggevend

 • Vestigingsmanager kinderopvang
 • Adjunct Vestigingsmanager kinderopvang
 • Assistent Leidingevende kinderopvang
 • Regio Pedagogisch Coach

Facilitair / staf

 • Huishoudelijk Medewerker

Zo zie je dat je als Pedagogisch Medewerker verschillende richtingen kunt kiezen. Wellicht vind jij het heerlijk om de hele dag baby’s te vertroetelen, of leer je liever de kleuters spelenderwijs wat bij. Wat jouw wens ook is binnen de kinderopvang, er zit vast een functie voor jou bij die daarop aansluit.

Pedagogisch Medewerker

Als Pedagogisch Medewerker zet jij je graag in voor de kinderen op één van onze vestigingen. In deze functie heb je het meest contact met de kinderen. Je biedt ze een fijne plek om de dag door te brengen. Dat doe je in een veilige, warme en stimulerende omgeving. Onder jouw begeleiding kunnen de kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen. Je hebt een hechte band met de kinderen die je dagelijks begeleidt en bent voor hen een tweede thuis. Als Pedagogisch Medewerker kun je bij CompaNanny werken op verschillende groepen waaronder de buitenschoolse opvang, de babygroep en de peutergroep. Als Pedagogisch Medewerker geef je kinderen nét dat beetje extra om hen te helpen bij hun ontwikkeling. Je coacht en adviseert hen hierin. 

Senior Pedagogisch Medewerker
Wanneer je minimaal 2 jaar gekwalificeerde werkervaring in de kinderopvang hebt, kun je bij ons doorgroeien naar Senior Pedagogisch Medewerker. In deze functie werk je nog steeds op de groep en krijg je extra taken en verantwoordelijkheden. Denk aan het begeleiden van jouw collega's, communiceren met ouders via het Ouderportaal en andere administratieve taken. 

Werken bij CompaNanny Pedagogisch medewerker knutselen

Vestigingsmanager

Als Vestigingsmanager heb je de verantwoording over de vestiging en het team op de locatie. Je zorgt ervoor dat de werkomgeving voor de medewerkers een prettige plek is om te werken, onderhoudt het contact met de ouders, scholen en andere partners en werkt veel samen met de collega’s van het hoofdkantoor. Je kunt ook aan de slag als Adjunct-vestigingsmanager. Je bent dan de rechterhand van de vestigingsmanager en verantwoordelijk voor de locatie op het moment dat de Vestigingsmanager niet aanwezig is.
Name Werken Bij Compananny Vrouw In Witte Blouse

Sharon

Pedagogisch Medewerker

Bij CompaNanny is er aandacht voor mij als persoon en mag ik fouten maken. Ik word gecoacht en geholpen in het continu verbeteren van mezelf. 

 Assistent Leidinggevende

Als Assistent Leidinggevende stuur je het team op de locatie aan zodat zij hun werk optimaal kunnen uitvoeren. Je werkt samen met de Vestigingsmanager en adjunct Vestigingsmanager aan een zo hoog mogelijke kwaliteit van de vestiging. Jij bent het eerste aanspreekpunt binnen het team en geeft dagelijks sturing in de uitvoering van het werk. Daarnaast maak je de roosters van het team, zodat iedereen op de juiste dag staat ingedeeld en de bezetting op de locatie altijd optimaal is.

Assistent Leidinggevende in opleiding
Wil jij graag Assistent Leidinggevende worden, maar mis je nog de vaardigheden om te solliciteren? Als Senior Pedagogisch Medewerker (2 jaar gekwalificeerde werkervaring in de kinderopvang) kun je solliciteren voor een plekje in het Management Development Programma. Tijdens dit programma leer je in 1 jaar alle vaardigheden die je nodig hebt om Assistent Leidinggevende te worden. 1 dag per maand, naast je reguliere werk op de groep, ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, pedagogische kennis en leidinggevende skills.

Werken bij CompaNanny knutselen aan tafel

Regio Pedagogisch Coach

Wanneer je werkzaam bent als Regio Pedagogisch Coach dan bewaak en verbeter je de pedagogische kwaliteit op de groep. Dit doe je voor een aantal vestigingen in de regio. Je kijkt met de pedagogisch medewerkers mee hoe zij hun kwaliteiten het best kunnen inzetten en adviseert hen hierover zodat ze de kinderen nog beter kunnen ondersteunen. Daarnaast denk je op de vestigingen mee over het spelaanbod voor de kinderen, de inrichting en materialen die gebruikt kunnen worden.

Huishoudelijk Medewerker

Niets is belangrijker dan een schone en verzorgde locatie waar de kinderen dagelijks komen. Samen met de pedagogische medewerkers zorg je ervoor dat de vestiging er netjes uitziet. Dit zorgt voor een fijne en overzichtelijke werkplek. Als Huishoudelijk Medewerker verzorg je verder de lunch voor de kinderen en zorg je ervoor dat de voorraad van, onder andere, luiers op peil is.

Wat ga je verdienen?

Niet geheel onbelangrijk, maar wat verdien je nu precies in de kinderopvang? Waar je in het Functieboek CAO Kinderopvang vooral terugleest wat het profiel is van diverse functies, de specifieke functiekenmerken en welke kwalificatie-eisen daarbij komen kijken, vind je in de CAO Kinderopvang terug wat je salaris ongeveer gaat zijn. Er wordt per functie gewerkt met een schaal, waarbinnen zich een range bevindt. Afhankelijk van je werkervaring word je ingedeeld in een trede van de schaal. Dit wordt met je besproken tijdens het onderhandelingsgesprek bij je indiensttreding.

Werken bij CompaNanny Pedagogische medewerkers op vestiging

Zie jij het zitten?

Zie jij een functie binnen de kinderopvang op één van onze vestigingen wel zitten? Bekijk dan onze openstaande vacatures.