Werken bij CompaNanny meisje speelt met houten blokjes
Terug naar overzicht

15-02-2022

Werken in de kinderopvang. Welke opleiding moet je volgen?

Mbo-opleidingen kinderopvang

Voor Pedagogisch Medewerker en peuterspeelzaalwerk heb je een relevante mbo 3-diploma of mbo 4-diploma nodig. Bijvoorbeeld
 • mbo opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang - niveau 3;
 • mbo Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker - niveau 4;
 • Ook met het diploma Onderwijsassistent kun je in kinderopvang werken.
Op de Buitenschoolse opvang kun je ook met andere diploma’s aan de slag, omdat je hier meer bezig bent met het creatief of sportief begeleiden van kinderen en minder met ontwikkeling en pedagogiek. Denk hierbij aan sportopleidingen als CIOS en HALO of een kunstopleiding.
Werken Bij Compananny Leidinggeven Werken Bij Compananny Kinderopvang Nanny Kind Lopen Buiten

Hbo-opleidingen kinderopvang

Er zijn verschillende hbo-opleidingen waarmee je in de kinderopvang mag werken, zoals Pedagogiek of Pabo. Het mooie nieuws is dat per 1 januari 2022 ook een aantal niet afgeronde hbo-bacheloropleidingen kwalificeren voor de kinderopvang. Dat betekent dat je gekwalificeerd bent bij het behalen van 50 procent van de studiepunten of met een bewijs van overgang naar het derde leerjaar.

 • Lerarenopleiding Pedagogiek,
 • Pedagogisch Management Kind en Educatie,
 • Pedagogisch Management Kinderopvang en Pedagogiek.
Ook kwalificeren sommige universitaire opleidingen (bachelors en masters) in combinatie met aanvullende eisen voor de functie van Pedagogisch Medewerker.

Kinderopvang diplomacheck

Heb je een opleiding gedaan die kwalificeert om te werken in de kinderopvang? Dan kan je direct bij ons solliciteren! Doe de diplomacheck om te kijken of jouw diploma kwalificeert. Geeft de check aan dat jouw diploma niet kwalificeert? Lees dan hieronder welke opleidingen voor kinderopvang wij jou te bieden hebben bij CompaNanny!

Interne opleidingen bij CompaNanny

Zie jij jezelf werken in de kinderopvang, maar ben je hier nog niet voor gekwalificeerd? Geen probleem! CompaNanny biedt jou deze kans! Bij CompaNanny kun je werken en leren met de BBL opleiding kinderopvang en je daarmee kwalificeren voor Pedagogisch Medewerker. En het wordt nóg beter; CompaNanny betaalt deze opleiding voor jou! Je gaat één dag in de week naar school en drie of vier dagen werken als Pedagogisch Medewerker in opleiding.

 • Heb je HAVO, VWO of een MBO niveau 3 diploma op zak? Dan kun je gedurende een jaar je diploma Pedagogisch Medewerker niveau 3 behalen!
 • Je krijgt een jaarcontract met twee maanden proeftijd.
 • Tijdens de opleiding ben je 24-32 uur per week werkzaam op één van de CompaNanny locaties.
 • Je salaris is CAO gebonden en zal vallen in schaal 5, trede 7. Wanneer je je opleiding hebt afgerond, groei je in salaris naar schaal 6.
 • Naast je werkzaamheden ga je een avond naar school bij Variva. De eerst maand heb je fysiek les in Amsterdam en daarna zal het voornamelijk online les zijn. Daarbij moet je ook rekenen op ongeveer een dag thuisstudie.
 • CompaNanny betaalt de opleiding. Mocht je (om wat voor reden dan ook) halverwege het jaar stoppen, óf mocht je de opleiding niet behalen, dan moet je de kosten van de opleiding terugbetalen aan CompaNanny.
 • Je Nederlands wordt getoetst op 3F-niveau en moet bij aanvang van het traject op niveau zijn. Een Nederlandse taaltoets is onderdeel van het selectieproces.

 

Werken Bij Compananny Cursus Volgen Werken Bij Compananny Collegas Staan In Cirkel
Werken Bij Compananny Kinderopvang Leren Skateboarden Nanny

Traineeship: Het Young Talent Program

Heb je de opleiding HBO Pedagogiek afgerond of een Universitaire studie (bijvoorbeeld pedagogische wetenschappen of psychologie), dan bieden we jou de mogelijkheid om te starten met ons traineeship: het Young Talent Program.

Je werkt drie of vier dagen mee op een vestiging en hebt wekelijks een trainingsdag. Na dit interne opleidingstraject ken je alle ins en outs van werken in de kinderopvang. Op praktisch én bedrijfskundig niveau. Verder ben je volop bezig met persoonlijke ontwikkeling: na het traineeship bezit je de kennis en vaardigheden om je carrière in stroomversnelling te zetten. CompaNanny faciliteert en betaalt het grootste deel van het traineeship! Daarnaast ontvang je natuurlijk ook gewoon je salaris.

Als je het Young Talent Program succesvol afgerond hebt, ben je klaar om je interne doorgroei specifieker vorm te geven. Ga je leidinggeven? Of wil je je meer specialiseren in een pedagogische richting? De keus is aan jou en wij begeleiden je daarbij! Zo kun je groeien van Pedagogisch Medewerker naar Assistent Leidinggevende. En daarna misschien wel Pedagogisch Coach of (Adjunct) Vestigingsmanager van CompaNanny.
Werken bij CompaNanny als recruiter

Floor

Recruiter CompaNanny

Eén jaar lang de focus op mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling bij een groeiend, ambitieus en positief bedrijf. Wat kan je je nog meer wensen?

Floor heeft het Young Talent Program succesvol afgerond en werkt inmiddels met veel plezier op het hoofdkantoor als Recruiter. Lees hier haar verhaal!

Doorleren tijdens je werk bij CompaNanny?

Voor ambitieuze medewerkers die minimaal een jaar bij ons in dienst zijn, bieden we ook diverse opleidingsmogelijkheden. Je kan via CompaNanny een mbo niveau 4 opleiding doen aanvullend op jouw niveau 3 diploma. Of je kan ervoor kiezen om door te studeren en jouw hbo pedagogiek diploma via CompaNanny te behalen. In 2022 bieden we voor het eerst een Management Development Programma aan voor Assistent Leidinggevenden die willen doorgroeien naar Vestigingsmanager.

Of je nu al een diploma hebt met de juiste kwalificatie of nog niet. Wij hebben genoeg mogelijkheden voor jou! Bekijk al onze openstaande vacatures en solliciteer direct!

Werken Bij Compananny Op Het Hoofd Kantoor Staan