Werken bij CompaNanny meisje speelt met houten blokjes

Werken in de kinderopvang. Welke opleiding moet je volgen?

Mbo-opleidingen kinderopvang

Voor Pedagogisch Medewerker en peuterspeelzaalwerk heb je een relevante mbo 3-diploma of mbo 4-diploma nodig. Bijvoorbeeld

 • mbo opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang - niveau 3;
 • mbo Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker - niveau 4;
 • Ook met het diploma Onderwijsassistent kun je in kinderopvang werken.

Op de Buitenschoolse opvang kun je ook met andere diploma’s aan de slag, omdat je hier meer bezig bent met het creatief of sportief begeleiden van kinderen en minder met ontwikkeling en pedagogiek. Denk hierbij aan sportopleidingen als CIOS en HALO of een kunstopleiding.

Werken Bij Compananny Kinderopvang Nanny Kind Lopen Buiten

Hbo-opleidingen kinderopvang

Er zijn verschillende hbo-opleidingen waarmee je in de kinderopvang mag werken, zoals Pedagogiek of Pabo. Het mooie nieuws is dat per 1 januari 2022 ook een aantal niet afgeronde hbo-bacheloropleidingen kwalificeren voor de kinderopvang. Dat betekent dat je gekwalificeerd bent bij het behalen van 50 procent van de studiepunten of met een bewijs van overgang naar het derde leerjaar.

 • Lerarenopleiding Pedagogiek,
 • Pedagogisch Management Kind en Educatie,
 • Pedagogisch Management Kinderopvang en Pedagogiek.

Ook kwalificeren sommige universitaire opleidingen (bachelors en masters) in combinatie met aanvullende eisen voor de functie van Pedagogisch Medewerker.

Kinderopvang diplomacheck

Heb je een opleiding gedaan die kwalificeert om te werken in de kinderopvang? Dan kan je direct bij ons solliciteren! Doe de diplomacheck om te kijken of jouw diploma kwalificeert. Geeft de check aan dat jouw diploma niet kwalificeert? Lees dan hieronder welke opleidingen voor kinderopvang wij jou te bieden hebben bij CompaNanny!

Interne opleidingen bij CompaNanny

Zie jij jezelf werken in de kinderopvang, maar ben je hier nog niet voor gekwalificeerd? Geen probleem! CompaNanny biedt jou deze kans!

BBL opleiding Pedagogisch Medewerker
Bij CompaNanny kun je werken en leren met de BBL opleiding kinderopvang en je daarmee kwalificeren voor Pedagogisch Medewerker. En het wordt nóg beter; CompaNanny betaalt deze opleiding voor jou! Je gaat één dag in de week naar school en drie of vier dagen werken als Pedagogisch Medewerker in opleiding.

 • Heb je HAVO, VWO of een MBO niveau 3 diploma op zak? Dan kun je gedurende een jaar je diploma Pedagogisch Medewerker niveau 3 behalen!
 • Je krijgt een jaarcontract met twee maanden proeftijd.
 • Tijdens de opleiding ben je 24-32 uur per week werkzaam op één van de CompaNanny locaties.
 • Je salaris is CAO gebonden en zal vallen in schaal 5, trede 7. Wanneer je je opleiding hebt afgerond, groei je in salaris naar schaal 6.
 • Naast je werkzaamheden ga je een avond naar school bij Variva. De eerst maand heb je fysiek les in Amsterdam en daarna zal het voornamelijk online les zijn. Daarbij moet je ook rekenen op ongeveer een dag thuisstudie.
 • CompaNanny betaalt de opleiding. Mocht je (om wat voor reden dan ook) halverwege het jaar stoppen, óf mocht je de opleiding niet behalen, dan moet je de kosten van de opleiding terugbetalen aan CompaNanny.
 • Je Nederlands wordt getoetst op 3F-niveau en moet bij aanvang van het traject op niveau zijn. Een Nederlandse taaltoets is onderdeel van het selectieproces.
Werken Bij Compananny Cursus Volgen
22 08 Compananny HQ 6060

Doorleren tijdens je werk bij CompaNanny?

Pedagogisch Medewerker niveau 4
Voor ambitieuze medewerkers die minimaal een jaar bij ons in dienst zijn, bieden we ook diverse opleidingsmogelijkheden. Je kan via CompaNanny een mbo niveau 4 opleiding doen aanvullend op jouw niveau 3 diploma. Of je kan ervoor kiezen om door te studeren en jouw hbo pedagogiek diploma via CompaNanny te behalen.

Management Development Programma (Assistent Leidinggevende in opleiding)
Daarnaast bieden we een Management Development Programma aan voor Senior Pedagogisch Medewerkers die willen doorgroeien naar Assistent Leidinggevende. In 1 jaar tijd geven wij jou inzicht in de functie van Assistent Leidinggevende en leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om deze functie goed uit te kunnen voeren.