Werken in de kinderopvang kind speelt met speelgoed dieren

Werken in de kinderopvang? Waar je op moet letten bij het solliciteren

Mocht jij een baan in de kinderopvang overwegen, dan is het goed om te weten wat er allemaal van je wordt verwacht en waar je bij het solliciteren op moet letten. Er zijn heel veel kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en BSO’s dus maak uit dat enorme aanbod dan maar eens de juiste keuze. Misschien heb je weleens gekeken naar de CAO salaris kinderopvang of gegoogled op “salarisschaal per 1-1-2022 kinderopvang”, maar er is meer dan alleen een salaris. Bij CompaNanny bieden we ook bonussen, reiskostenvergoeding en zijn er vaak cursussen en trainingen mogelijk, maar wat wil je zelf nog meer terugvinden in je nieuwe baan? En, belangrijker nog, hoe kom je erachter in een sollicitatiegesprek of het bedrijf waar je solliciteert, dit ook echt kan bieden?

Baan kiezen in de kinderopvang

Het is geen geheim dat de markt van de kinderopvang op het moment krap is voor werkgevers. Er is dus meer aanbod aan vacatures die vervuld moeten worden dan het aantal geschikte werkzoekenden op de markt. Kinderopvangorganisaties zullen dan ook meer moeite moeten doen om nieuwe medewerkers te vinden en je verleiden met aantrekkelijke extra’s. Niets mis mee, bij CompaNanny bieden we ook de nodige extra’s, maar uiteindelijk is het aan jou hoe zwaar je dit laat meewegen ten opzichte van het plezier in je werk en de fijne relaties die je opbouwt met je collega’s, de kinderen en de ouders.
Werken Bij Compananny Kinderopvang Meisje Speelt Op Schommel Locaties Werken Bij Compananny Kinderopvang Jongen Meisje Spelen Schommel Locaties

Voordelen van werken in de kinderopvang

Werken met kinderen zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Een groep bestaat uit verschillende kinderen die allemaal hun eigen karaktertje ontwikkelen. Het is elke dag weer een feestje met een combinatie van leren en spelen, zowel voor de kinderen als voor jezelf.

 • Je ziet de kinderen groeien en ontdekken
  Dit kan zitten in hoe ze met elkaar omgaan, hoe ze samen spelen en hoe ze samen uitdagingen aangaan. Soms kunnen ze daarbij wat hulp van jou gebruiken, maar vaak is het leuk om gewoon te kijken hoe ze situaties aangaan.
 • Leuke en leerzame gesprekken
  Natuurlijk ben jij de volwassene van de twee maar kinderen kunnen je behoorlijk aan het denken zetten met de vragen die ze soms opeens aan je stellen: waarom is de lucht blauw? Kunnen bomen ook horen? Ga dat maar eens uitleggen en wees voorbereid op meerdere vervolgvragen want met een ‘eenvoudig’ antwoord wordt vaak geen genoegen genomen.
 • Blind vertrouwen
  Je moet het natuurlijk eerst verdienen, maar dat gaat bij de meeste kinderen vrij snel omdat ze nog zo jong zijn. Als ze niet lekker in hun vel zitten of met een probleem te maken krijgen, dan zoeken ze je op om dit te delen. Dat is natuurlijk een heel fijn gevoel. Of ze nu boos, verdrietig, onzeker of juist heel uitgelaten en vrolijk zijn; elke emotie mag er gewoon zijn.
 • De band met de ouders
  Bij CompaNanny worden de leukste gebeurtenissen van de dag gedeeld in het ouderportaal, met foto’s en korte verhaaltjes zodat de ouders kunnen zien hoe hun kind zich ontwikkelt en vermaakt. Het persoonlijke contact met ouders draagt bij aan de voldoening die een baan in de kinderopvang geeft. Ze uiten hun zorgen en vragen om advies waarbij je als Pedagogisch Medewerker regelmatig iets voor ze kunt betekenen.

Hoe kies je de juiste kinderopvang?

Als je al weet wat je wilt dan zijn bovenstaande voordelen van werken in de kinderopvang waarschijnlijk alleen maar een bevestiging. De volgende vraag is hoe je de juiste werkgever kiest want er zijn nogal wat kinderdagopvangorganisaties om uit te kiezen.

Werkgeluk: voor veel Pedagogisch Medewerkers die bij CompaNanny werken is het belangrijk dat ze ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen en dat de sfeer op de vestiging goed is. Met plezier naar je werk gaan is eigenlijk onbetaalbaar en geeft voldoening en kleur aan je dag. Ons advies is dan ook om bij het solliciteren de tijd te nemen om de sfeer op te snuiven en te praten met een aantal Pedagogisch Medewerkers op de vestiging die mogelijk je toekomstige collega’s worden. Geef ook zeker aan hoe jij jezelf wilt ontwikkelen en vraag hoe de organisatie je hierbij denkt te gaan helpen.

Werken Bij Compananny Kinderopvang Baby Lacht Liggend Werken Bij Compananny Kinderopvang Baby Spelen Houtenspeelgoed
Werken bij CompaNanny kind en pedagogisch medewerker nanny knutselen

Gina

Pedagogisch Medewerker Rembrandtlaan

Wat mij het meest gelukkig maakt in mijn werk is wanneer ik zie dat het stimuleren of een bepaalde manier van communiceren zichtbaar effect heeft op de kinderen. Ook de dankbaarheid van ouders is hartverwarmend!

Hoe zit het met salaris en extra’s?

Het salaris zal niet snel doorslaggevend zijn want dit is wettelijk geregeld en dus overal gelijk. Maar er worden wel de nodige extra’s aangeboden. Ook bij CompaNanny is dit het geval, denk hierbij aan:

 • Bonussen oplopend tot €1.500,- per jaar. Wij werken met z’n allen aan dezelfde doelstellingen, waar de bonussen aan gekoppeld zijn. Hiermee willen we iedereen een positieve drive geven om elke dag vol energie aan de slag te gaan.
 • Reiskostenvergoeding. Of je nou met het OV of de auto komt, we vergoeden al je reiskosten. Want het is allemaal al duur genoeg, toch?
 • Swapfiets voor medewerkers in Amsterdam. Kom je met het OV en fiets je het liefst vanaf het station of de bushalte naar de vestiging? Dat kan met een Swapfiets die voor jou klaarstaat.
 • Parkeerplaats voor medewerkers in Amsterdam. Je auto parkeren in Amsterdam is al een uitdaging en dan hebben we het nog niet eens over de parkeertarieven! Wij regelen een parkeerplaats voor je in één van de garages: Rai, Atlas Arena, WFC of Naritaweg (Westerpark). En voor het laatste stuk naar jouw vestiging is het mogelijk om een Swapfiets te pakken!
 • Trainingen. Daar zijn we best goed in, al zeggen we het zelf. Binnen onze CompAcademy geven we trainingen op het gebied van pedagogiek, persoonlijke ontwikkeling, leidinggeven en coachen. We kijken graag samen met jou wat het beste bij je past.
 • Flexibele uren. Van 1 tot 36 uur, zeg het maar! In overleg bepalen we de indeling van jouw werkweek. Met een beetje geven en nemen komen we daar altijd wel uit.
 • Superlekkere lunch. Iedere dag een keuken vol met keuzes. Allerlei soorten brood, beleg, crackers, drinken, fruit. Wraps maken, tosti’s grillen, waar je maar zin in hebt!
 • Studiedagen en teamuitjes. Twee keer per jaar ga je tijdens de studiedag met het hele vestigingsteam aan de slag met pedagogische verdieping en teambuilding. Vaak zijn dit workshops en trainingen waar pedagogische inhoud aan bod komt. Gevolgd door teambuilding in de vorm van een toffe activiteit. Daarnaast worden er met regelmaat teamuitjes georganiseerd!
 • Vakantiedagen. Je krijgt er 26 bij een volledige werkweek.
 • De CompaNanny cultuur. Dat betekent dat je je thuis voelt op jouw vestiging en je een hechte band opbouwt met je collega’s. Onze groep mensen kenmerkt zich door power en positieve energie. In ons team ben je vrij om jezelf te zijn en zijn we er voor elkaar.
 • Pensioen. Onze leus ‘creating tomorrow’ geldt niet alleen voor de kinderen. We vinden jouw toekomst ook erg belangrijk!

Nu weet je waar je op moet letten als je gaat solliciteren in de kinderopvang. De volgende stap naar je nieuwe baan in de kinderopvang is: de sollicitatiebrief. We hebben alvast 5 tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief kinderopvang voor je op een rijtje gezet. Kijk snel verder en doe er je voordeel mee!

Je gaat ongetwijfeld op de plek terecht komen waar je naar op zoek bent! Misschien wel bij ons? Bekijk al onze openstaande vacatures en solliciteer direct!