Ons Pedagogisch beleid

Werken bij CompaNanny kind speelt met houtenlepel

Een mindful werkmethode

Elke dag bouwen wij vol overgave aan nieuwe generaties. Alles wat we doen, doen we met een reden vanuit een goed doordachte pedagogische visie. Een visie die zich heeft verweven in onze werkmethode, onze mensen en onze services.
Dat maakt werken bij CompaNanny uniek

We hanteren een mindful werkmethode en dat vormt de basis in ons beleid en hoe wij werken. Een kind dat zich veilig en vrij voelt, kan zich optimaal ontwikkelen. Wij helpen ze daarbij door de behoeften van ieder kind centraal te stellen en bewuste aandacht te geven. Kinderen leren door zelf te ontdekken en te doen en die ruimte krijgen ze van ons. Onze werkmethode draagt écht bij aan een optimale ontwikkeling. Hieronder lees je hoe wij dat doen.

Werken Bij Compananny Kinderopvang Spelen Schelpjes Nanny Kind

We zorgen voor een huiselijke inrichting
Onze kinderen brengen vaak een groot deel van de week bij ons door. De opvanglocatie is echt hun tweede thuis. Dus dat moet ook zo voelen! Onze groepsruimten zijn licht en rustig en met veel hout en natuurlijke materialen. Zo krijgen de kinderen weinig prikkels, want dat is wat de meeste kinderen fijn vinden. Onze tuinen zijn omheind en verdeeld in een aparte baby-, peuter- en BSO-tuin.

We geven bewuste aandacht
Hoe klein ze ook zijn, ieder kind heeft behoefte aan echt contact. En net als volwassenen willen ze niet dat er over hen wordt gepraat, maar met hen. Wij gaan voor eerlijke communicatie, op ooghoogte vanuit een ik-boodschap. Je laat merken dat je beschikbaar bent voor ieder kind, door te reageren op vragen en oprechte interesse te tonen. Jij benoemt gedrag, behoeften en emoties van een kind en zorgt ervoor dat kinderen zich gezien en gehoord voelen.

Werken Bij Compananny Bloemetjes

Hiske

Quality Partner

We zijn doorlopend bezig met het optimaliseren van ons beleid. Wat voor spelmateriaal kopen we in? Welke activiteiten bieden we aan en hoe gaan we om met traktaties? Uiteraard volgen we alle pedagogische ontwikkelingen en inzichten op de voet!

We gebruiken passief speelmateriaal
Zelf experimenteren en ontdekken. Niets is leuker én beter dan dat! Het liefst doen kinderen dat met speelgoed dat uit zichzelf niets doet. Dat kan van alles zijn: bakjes, mandjes, ringen, flesjes met kralen, vergieten, handvegers, noem maar op. Kinderen kunnen eindeloos blokken op elkaar stapelen of pannen uit de kast trekken en daar met een pollepel op slaan. Bij CompaNanny werken we dus met ‘passieve’ materialen, want dat maakt kinderen actief. Het stimuleert hun creativiteit en fantasie en brengt ze letterlijk in beweging. Voor alle leeftijden zorg jij voor avontuurlijke activiteiten en spelmaterialen. Want niets is fijner voor kinderen dan lekker zelf de boel te verkennen.

We zorgen voor gezonde voeding
Ook over het dagritme van de kinderen is goed nagedacht. Jij zorgt ervoor dat de kinderen kunnen rusten als ze moe worden en op je juiste tijden eten krijgen. Uiteraard gaan we bij CompaNanny voor gezond en vers. Kinderen drinken bij ons water of thee en als tussendoortje kunnen ze kiezen uit bijvoorbeeld biologische yoghurt, crackers met gezond beleg, fruit en rauwkost. Vanaf 9 maanden krijgen alle kinderen een biologische warme lunch, bereid door Moekes Maaltijd. Vol natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen.

Werken bij CompaNanny pedagogisch beleid baby passief speelgoed
werken bij compananny kinderopvang contact recruiter ingeborg

Wil je meer over ons weten?

Onze Recruiter Ingeborg staat voor je klaar!