Kate

Pedagogisch Expert

Werken Bij Compananny Collega Geel

Werken in de kinderopvang is voor mij …

… meelopen en meteen blijven
Het berichtje van de Recruiter van CompaNanny kwam precies op het juiste moment. Ik werkte al een jaar of drie in de kinderopvang en kende CompaNanny van horen zeggen. Omdat ik nieuwsgierig was, ging ik in op haar uitnodiging voor een gesprek. Diezelfde ochtend zou ik een paar uurtjes meekijken op de vestiging. Dat beviel zo goed, dat ik meteen ja heb gezegd! Zo’n enorme klik en positieve sfeer, daar hoefde ik niet lang over na te denken.


Eigenlijk begon het warme gevoel al vóór mijn sollicitatiegesprek, toen ik een welkomstpakketje kreeg thuisbezorgd. ‘We vinden het leuk dat je bij ons komt solliciteren en kijken ernaar uit’, stond er op het kaartje. Eenmaal binnen was het direct gezellig onderling. Ook zag ik dat iedereen goed naar de kinderen kijkt en dicht bij de behoeften van de kinderen blijft. Ook al betekent deze werkwijze zeker op de babygroep veel maatwerk, CompaNanny’s visie past bij de mijne.

… verrassend leuk en uitdagend
Tijdens mijn hbo-studie Pedagogiek en mijn stages in de opvoedondersteuning zag ik mezelf nog helemaal niet in de kinderopvang werken. Diverse vriendinnen gingen werken in de kinderopvang en van hen hoorde ik enthousiaste verhalen. Ik besloot de gok te wagen en vind het vanaf dag één leuk. Er komt veel meer bij kijken dan ik vooraf dacht.


Sinds een jaar werk ik nu bij CompaNanny. Tegenwoordig vier dagen per week op de babygroep én als Pedagogisch Expert voor de babygroepen op onze vestiging. Vrij snel na mijn start deed zich deze kans voor. Al tijdens mijn sollicitatiegesprek had ik aangegeven ooit Pedagogisch Coach te willen worden, dus doorgroei zag ik wel zitten. Het lukte en ik ervaar mijn huidige combifunctie als een mooie opstap richting de toekomst.

Werken Bij Compananny Vrouwelijke Collega
Werken Bij Compananny Geel

Kate

Pedagogisch Expert

Laatst ging een kind ineens staan en stonden wij te juichen alsof we drie moeders waren, haha.

… bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen 
Ik zorg voor baby’s, heb nauw contact met ouders; in dit vak zit zoveel moois. Het is bijzonder hoe snel kinderen aan je gehecht zijn en je een knuffel komen geven! Bovendien ontwikkelen baby’s zich supersnel. Aan geluksmomentjes dus geen gebrek. Elke sprong of stap maak ik van dichtbij mee en ik ben daarmee actief onderdeel van het groeiproces van het kind.


De PE-rol is hier een mooie aanvulling op, omdat ik het pedagogische stuk interessant vind. Waarom werkt een methode wel of niet? Hoe kun je beter bij de opvoeding van de ouders aansluiten? Ik ben nog steeds betrokken bij de kinderen en ouders, ik heb er alleen een stukje verdieping bij gekregen. In de toekomst zie ik mezelf wel werken als coach, maar voorlopig vind ik de groep nog te leuk!

Werken Bij Compananny Geel

… inspireren en informeren
Mijn regio Pedagogisch Coach noemt mij - samen met mijn collega die Pedagogisch Expert voor de peuters is - haar oren en ogen op de vestiging. Ik ben er veel en vaak, dus weet wat er speelt en leeft. Als ik met collega’s praat over grote vraagstukken of overkoepelende zaken, kaart ik deze soms later bij haar aan. Kleinere issues los ik zelf op of zoek ik zelf uit.


Vorige maand heb ik bijvoorbeeld samen met collega Pedagogisch Medewerkers een teamvergadering ingericht rondom het thema slapen. Al een tijdje viel het op dat er veel vragen over waren. Hoe combineer je verschillende ritmes en wat doe je met kinderen die tegelijk moeten slapen? Hoe lang kan een baby van vijf maanden oud wakker zijn en betekent een huiltje honger of moeheid? Door ze interactieve spelletjes te laten doen, hebben we ze laten nadenken over slapen en kennis bijgebracht.

… me gewaardeerd en gesteund voelen
Er is bij CompaNanny veel oog voor de medewerkers. Als je mailtjes leest vanuit het hoofdkantoor, merk je alleen al aan de toon van de tekst dat ze om ons geven. Iedereen staat open voor een gesprek en feedback. Er worden bijvoorbeeld Vitaliteitsweken georganiseerd, die erop gericht zijn dat mensen zich ook prive goed voelen. Ook kleine bedankjes en complimentjes doen een hoop. Soms zit waardering in kleine dingen!

 

Een aantal collega’s is in korte tijd heel dicht bij me komen staan. Ook buiten het werk om drinken we een borreltje, waarbij we iedereen meenemen die mee wil. Tuurlijk ontstaan er ook subgroepjes, maar iedereen praat met elkaar. Bij mijn voormalige werkgever was ik dit niet gewend. Als er bij CompaNanny een dienst moet worden opgevangen, is niemand te beroerd om van werkdag te wisselen of langer te blijven. Dat doen we gewoon voor elkaar.