Pedagogisch medewerkers kijken naar kind op de kinderopvang

De 7 verschillende functies op een vestiging in de kinderopvang

Pedagogisch Medewerker

De Pedagogisch Medewerkers zijn van onschatbare waarde. Zij maken het elke dag waar op de groepen. Waarom deze functie zo fijn is? Je bouwt een hechte band op met de kinderen die je begeleidt. Een glimlach, een knuffel, af en toe een traan, de aandacht die jij ze geeft krijg je met dezelfde pure emotie van ze terug. De Pedagogisch Medewerker is daarom ook erg belangrijk voor de ouders, omdat je hun kind dagelijks meemaakt en precies weet wat er speelt. Zo draag je actief bij aan het creëren van een vertrouwd tweede huis voor jonge kinderen! Je kunt werken als Pedagogisch Medewerker op verschillende groepen. Zo is er een Pedagogisch Medewerker voor de babygroepen, maar ook voor de peutergroepen en de Buitenschoolse opvang. 

Senior Pedagogisch Medewerker
Sinds 2024 bieden wij ook de functie Senior Pedagogisch Medewerker aan. Wanneer je als Pedagogisch Medewerker minimaal 2 jaar gekwalificeerd aan het werk bent in de kinderopvang, kan je de stap naar Senior Pedagogisch Medewerker maken. Je werkt nog steeds op de groep, maar krijgt extra verantwoordelijkheden. Je wordt ingeschaald in schaal 7 waardoor je in salaris langer doorgroei mogelijkheden hebt! Bekijk de vacature voor Senior Pedagogisch Medewerker

Vestigingsmanager

Elke vestiging heeft een Vestigingsmanager. De vestigingsmanager heeft een pedagogische achtergrond, maar is tevens goed in leiding geven en inspireren van het team en het overzicht bewaren. Het komt weleens voor dat een vestgingsmanager op de groep werkt, maar over het algemeen houdt de vestigingsmanager zich bezig met het personeel, de verschillende groepen en nieuwe ouders. Tot slot heeft de vestigingsmanager veel contact met het hoofdkantoor, de regiomanagers om te zorgen dat onder andere de pedagogische visie op de juiste manier bij zowel de Pedagogisch Medewerkers als kinderen terecht komt.

Werken Bij Compananny Kinderdagopvang Nannies Lopen Naast Elkaar

Adjunct-vestigingsmanager

Naast een Vestigingsmanager is er een adjunct. De Adjunct Vestigingsmanager ondersteunt de vestigingsmanager bij de dagelijkse werkzaamheden. Indien de Vestigingsmanager er niet is, is de adjunct het aanspreekpunt. In deze functie ben je samen met de Vestigingsmanager verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de vestiging. Als Adjunct houd je je onder andere bezig met de facilitaire zaken van de vestiging, de communicatie naar ouders en Pedagogisch Medewerkers, de personeelsplanning en de financiën. Je hebt regelmatig contact met verschillende afdelingen van het hoofdkantoor en begeleidt stagiaires.

Assistent Leidinggevende

Als Assistent leidinggevende ben je verantwoordelijk voor meerdere groepen binnen jouw vestiging. Dit betekent dat je voor deze Pedagogisch Medewerkers het eerste aanspreekpunt bent en hen sturing geeft in de dagelijkse uitvoering van het werk. Daarnaast werk je één dag per week op kantoor om bijvoorbeeld evaluaties voor te bereiden, roosters te maken of rondleidingen aan ouders te geven.

Naast het werken op de groep ontwikkel je in rap tempo jouw leidinggevende skills. Mede door jouw begeleiding en aansturing kan het team hun werk optimaal uitvoeren. Je focust je op de kwaliteit van onze vestiging met als doel het bieden van de beste kwaliteit voor kinderen en ouders. Dit is een grote verantwoordelijkheid die van essentieel belang is binnen de vestiging. De functie valt dan ook binnen het managementteam van de locatie, waarbij je samenwerkt met de Vestigingsmanager en Adjunct-Vestigingsmanager. Samen met hen houd jij je ook nog bezig met verbeterslagen voor de toekomst. Jullie denken bijvoorbeeld na over de uitvoering van de pedagogische werkwijze of de samenwerking en communicatie tussen medewerkers.

Assistent Leidinggevende in opleiding
Wil jij graag Assistent Leidinggevende worden, maar mis je nog de vaardigheden om te solliciteren? Als Senior Pedagogisch Medewerker (2 jaar gekwalificeerde werkervaring in de kinderopvang) kun je solliciteren voor een plekje in het Management Development Programma. Tijdens dit programma leer je in 1 jaar alle vaardigheden die je nodig hebt om Assistent Leidinggevende te worden. 1 dag per maand ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, pedagogische kennis en leidinggevende skills.

Werken bij compananny blog 7 verschillende functies op een vestiging collega

Regio Pedagogisch Coach

Als Regio Pedagogisch Coach ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de pedagogische visie van CompaNanny op verschillende vestigingen. Door het coachen van Pedagogisch Medewerkers op de groep zorg je ervoor dat er volgens deze visie gewerkt wordt. Daarnaast sta je in nauw contact met ons team van pedagogen op het hoofdkantoor, waardoor je vragen uit de praktijk met hen kan overleggen en Pedagogisch Medewerkers kan blijven inspireren met nieuwe informatie. Ook helpt de Regio Pedagogisch Coach met opvoedvragen van medewerkers maar ook van ouders.

Huishoudelijk Medewerker

Elke vestiging wordt ondersteund door een Huishoudelijk Medewerker. De Huishoudelijk Medewerker pakt allerlei soorten klusjes op. Als huishoudelijk medewerker bij CompaNanny ben je verantwoordelijk voor het schoonmaken van de algemene ruimtes, zoals de gangen, de wc's en de personeelsruimte. Je brengt de kinderen van jouw vestiging iedere dag een warme biologische lunch. Verder houd je de voorraad van de vestiging bij, zodat er bijvoorbeeld altijd voldoende luiers zijn.

Het leukste aan werken als Huishoudelijk Medewerker:

  • Je bent onmisbaar! Je maakt onderdeel uit van een team waarin jij de faciliterende, ondersteunende rol hebt.
  • Jouw kennis van de richtlijnen ten aanzien van veiligheid en hygiëne is enorm waardevol voor de medewerkers op de vestiging maar ook voor de kinderen!
  • Naast huishoudelijke werkzaamheden verricht je ook licht ondersteunende werkzaamheden op de groep met de kinderen.
Werken Bij Compananny Groepshulp De 7 Verschillende Functies In De Kinderopvang

Groepshulp

Een Groepshulp ondersteunt de Pedagogisch Medewerkers op de groep. Dit doet een Groepshulp door het uitvoeren van algemeen verzorgende en licht huishoudelijke taken. Denk aan het klaarmaken en geven van eten en drinken aan de kinderen en het klaarzetten van de groep met speelmaterialen. Ook houdt een Groepshulp toezicht op activiteiten zoals buitenspelen en ondersteunt hij of zij bij uitstapjes. 

Dankzij de aanwezigheid van een Groepshulp kunnen de Pedagogisch Medewerkers hun volledige aandacht richten op de kinderen. Dit maakt de functie erg waardevol!

De combinatiefunctie

Vind je werken als Pedagogisch Medewerker op een BSO erg leuk maar zou je daarnaast wat meer ervaring op kantoor op willen doen? Dat is bij ons mogelijk in de combinatiefunctie. In deze combinatiefunctie maak je minimaal 4 ochtenden per week onderdeel uit van een team op het hoofdkantoor (bijvoorbeeld planning, support of marketing). Jouw pedagogische kennis en ervaring die jij opdoet op de groep en vestiging is voor de afdelingen op het hoofdkantoor zeer waardevol.