Groepshulp in de kinderopvang, zo ziet de functie eruit

Wat doet een Groepshulp in de kinderopvang?

Een Groepshulp ondersteunt de Pedagogisch Medewerkers op de groep, door het doen van algemeen verzorgende en licht huishoudelijke taken. De taken van een Groepshulp zijn onder andere:

  • Het klaarmaken en geven van eten en drinken aan de kinderen.
  • Het, op een uitdagende manier, klaarzetten van de groep met speelmaterialen.
  • Toezicht houden op activiteiten en buiten spelen en ondersteunen tijdens uitstapjes.
  • Het schoon en netjes houden van de groep.

De bovengenoemde werkzaamheden doet een Groepshulp in samenwerking met de Pedagogisch Medewerkers. Heb je een voorkeur voor een specifieke leeftijdsgroep? Als Groepshulp kan je zowel op de baby- of peutergroep als op de BSO terecht! 

Werken Bij Compananny Groepshulp In De Kinderopvang Zo Ziet De Functie Eruit

De belangrijke rol van een Groepshulp 

Het geven van bewuste en individuele aandacht is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Doordat een Groepshulp taken uit handen neemt van de Pedagogisch Medewerkers, kunnen zij zich volledig richten op de kinderen op de groep. 

Daarnaast speelt een Groepshulp een belangrijke rol in het creëren van een fijne sfeer op de groep. Dankzij de werkzaamheden die een Groepshulp uitvoert, kunnen de kinderen en Pedagogisch Medewerkers in een schone en veilige omgeving spelen en werken.

Start als Groepshulp vóór jouw BBL opleiding!

Start jij in september met de BBL opleiding bij CompaNanny? Dan is het bij sommige vestigingen mogelijk om 2 maanden van tevoren al als Groepshulp aan de slag te gaan!  

Wat verdient een Groepshulp in de kinderopvang?

Een Groepshulp verdient een salaris van €2.420,- op basis van 36 uur. Hierover krijg je, bij de meeste kinderopvangorganisaties, 8% vakantiegeld. Volgens de cao kinderopvang krijg je aanvullend een eindejaarsuitkering van 3% over al jouw maandsalarissen. 

Daarnaast kom je als Groepshulp in aanmerking voor verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden. Hieronder vallen bijvoorbeeld reiskostenvergoeding, bonussen en korting op kinderopvang. Iedere kinderopvangorganisatie is vrij om te bepalen welke secundaire arbeidsvoorwaarden zij aanbiedt. Hierdoor is het raadzaam om de secundaire arbeidsvoorwaarden bij verschillende organisaties te vergelijken. Lees meer over de secundaire arbeidsvoorwaarden bij CompaNanny

Werken Bij Compananny Bso Groepshulp In De Kinderopvang Zo Ziet De Functie Eruit

Check of de functie Groepshulp bij jou past!

De functie Groepshulp is écht iets voor jou als jij:

  • Graag omringd bent door kinderen!
  • Minimaal in het bezit bent van een mbo-3 diploma. De richting van jouw opleiding maakt niet uit.
  • Je goed voelt in een ondersteunende rol.
  • Wil bijdragen aan een hygiënische en veilige omgeving voor kinderen.
  • Goed Nederlands spreekt.
  • In september onze BBL opleiding gaat volgen en liever nu al start met werken op de groep!
Werken Bij Compananny Ontwikkelpad Groepshulp In De Kinderopvang Zo Ziet De Functie Eruit

Doorgroeimogelijkheden in de kinderopvang

Wil jij in de kinderopvang starten als Groepshulp maar heb jij ambitie om door te groeien naar bijvoorbeeld Pedagogisch Medewerker? Bij CompaNanny hebben wij wel 13 verschillende functies op onze vestigingen. Bekijk in ons ontwikkelpad al onze doorgroeimogelijkheden in de kinderopvang!