Groep Assistent Leidinggevende zitten in een kring tijdens een training

Assistent leidinggevende in opleiding bij CompaNanny 

Assistent Leidinggevende in opleiding, wat is het? 

Als Assistent Leidinggevende in opleiding doe je mee aan het Management Development Programma. Tijdens dit programma maak je kennis met de functie Assistent Leidinggevende. Daarnaast gaan we gericht aan de slag met jouw leidinggevende vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Het doel van dit programma is dat je na de afronding vol zelfvertrouwen kunt solliciteren naar deze functie!

Inhoud van de opleiding

Naast jouw reguliere werk op de groep volg je 1 dag per maand een training op het hoofdkantoor of online. De trainingen staan geheel in het teken van de functie en jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Om kennis te maken met de functie komen er bijvoorbeeld Assistent Leidinggevenden langs om te vertellen hoe hun dag eruit ziet en krijg je met één van hen een meeloopdag. Samen met een coach onderzoek je jouw leerdoelen, valkuilen en kwaliteiten én oefenen we de werkzaamheden die horen bij de functie van Assistent Leidinggevende.

Meer weten over de inhoud van het programma? Je leest het op de pagina over het Management Development Programma

Werken Bij Compananny Medewerkers Assistent Leidinggevende In Opleiding Bij Compananny
Assistent Leidinggevende Dyani

Dyani

Pedagogisch Expert

Ik zei tegen mijn leidinggevende: ik wil eigenlijk nog wel iets meer. Ik word gewoon heel blij van uitdagingen, dus wat kunnen we doen?

Maak kennis met Dyani: Assistent Leidinggevende in opleiding

Dyani werkt sinds maart 2023 als Pedagogisch Expert op de vestiging CompaNanny Baarsjes. Zij kwam er al snel achter dat ze meer uitdaging in haar werk wilde. Haar leidinggevende raadde haar aan om te solliciteren naar de functie Assistent Leidinggevende in opleiding. Inmiddels is Dyani 3 maanden bezig met het programma en nog altijd even enthousiast over wat ze allemaal leert. “Het is fijn om handvatten te krijgen: hoe werkt de functie, wat zijn je concrete taken en hoe ga je met verschillende situaties om?” Tijdens de trainingen oefent ze praktische werkzaamheden, zoals het voeren van evaluatiegesprekken of het geven van feedback. Daarnaast leert ze, met behulp van een externe coach, erg veel over zichzelf en haar ontwikkeldoelen. 

“Ik voel me nu al zo goed voorbereid op de functie en er komt nog heel veel aan om te leren. Ik denk wel dat je echt klaar bent voor Assistent Leidinggevende als je dit programma doorlopen hebt.”

Wat kun je verwachten van het programma? 

  • Het programma start in mei 2024 en duurt 12 maanden.
  • Naast jouw huidige werk op de groep volg je 1 keer per maand een training. Deze trainingen vinden meestal plaats op het hoofdkantoor en soms online.
  • Het programma volg je samen met maximaal 15 andere collega’s die net als jij graag willen doorgroeien naar Assistent Leidinggevende.
  • Na het afronden van het programma ben je nog niet direct Assistent Leidinggevende. Samen streven we ernaar dat jij hierna klaar bent om de functie aan te gaan!

Wat verdient een Assistent Leidinggevende in de kinderopvang?

Ben je na dit programma doorgegroeid naar Assistent Leidinggevende? Dan groei je door naar schaal 8! Op basis van jouw ervaring verdien je een salaris tussen de €3.028,- en €4.137,- op basis van 36 uur. 

Als Assistent Leidinggevende in opleiding verdien je bij CompaNanny een salaris tussen de €2.874 en €3.837 op basis van 36 uur (schaal 7). 

Werken Bij Compananny Bso Assistent Leidinggevende In Opleiding Bij Compananny

Wat zijn de taken van een Assistent Leidinggevende in de kinderopvang?

Natuurlijk ben je ook benieuwd naar hoe de functie van Assistent Leidinggevende eruitziet als je na het programma wilt solliciteren. Een Assistent Leidinggevende heeft de leiding over haar eigen team Pedagogisch Medewerkers op de groep. Als Assistent Leidinggevende voer je evaluatiegesprekken met hen en je organiseert teamvergaderingen. Je zorgt er elke dag voor dat de kinderen, ouders én medewerkers met plezier naar CompaNanny komen! Naast het groepswerk ondersteunt een Assistent Leidinggevende de Vestigingsmanager met een aantal coördinerende en administratieve taken. Denk aan het beheer van het rooster en de ziekmeldingen. 

Assistent Leidinggevende Lisemarie vertelt je graag meer over haar functie!

Solliciteer direct als Assistent Leidinggevende

Ben jij nu al klaar om aan de slag te gaan als Assistent Leidinggevende? Solliciteer dan direct op één van onze vacatures!

Ontwikkelpad bij CompaNanny

Bij CompaNanny hebben we maar liefst 13 verschillende functies op onze vestigingen. Bekijk in het ontwikkelpad naar welke functies jij kan doorgroeien! 

Talentenpad

Solliciteer naar Assistent Leidinggevende in opleiding

Zie jij jezelf werken in een leidinggevende functie, maar ben je er nog niet helemaal klaar om de functie als Assistent Leidinggevende aan te gaan? Houd onze website in de gaten en solliciteer direct wanneer de vacature Assistent Leidinggevende in opleiding weer beschikbaar is!