Groep collega's staan bij elkaar tijdens een training

Marley over het Management Development Programma bij CompaNanny

Van Pedagogisch Medewerker naar Assistent Leidinggevende

Marley (33 jaar), is sinds 2019 werkzaam bij CompaNanny. Op de vestiging Oegstgeest begon zij haar carrière in de kinderopvang, waar zij als Pedagogisch Medewerker op de babygroep stond. Nadat ze twee jaar later de overstap maakte naar Rembrandtlaan in Voorburg, groeide ze al snel door naar Assistent Leidinggevende. Een, volgens Marley, uitdagende en leerzame rol, waarin ze veel verantwoordelijkheden krijgt. Sindsdien stuurt zij hier nog steeds met veel plezier de Pedagogisch Medewerkers op de peutergroep aan!

"Manager worden in de kinderopvang, dat zie ik wel zitten!"

Dankzij haar zwangerschapsverlof kreeg Marley de tijd om na te denken over haar doelen en ambities: “Ik kwam tot de conclusie dat ik 2023 in het kader van doorgroeien wilde laten staan”, zegt Marley. En zo ging ze bij zichzelf te rade wat ze nodig had om door te groeien tot Manager kinderopvang.

"En toen kwam ineens het mailtje voorbij dat het Management Development Programma ging starten. Toen dacht ik; dit is gewoon meant to be".
Werken Bij Compananny Marley Over Het Management Development Programma Bij Compananny

Waarom Marley koos voor het Management Development Programma

Omdat Marley de ambitie heeft om Vestigingsmanager te worden, leek het haar fijn om een beter beeld te krijgen van deze rol. Daarnaast speelde de Coronatijd mee in haar beslissing om aan het Management Development Programma mee te doen. “In die tijd zag ik alleen maar mijn eigen vestiging, waardoor ik minder gevoel kreeg bij wat andere collega’s binnen CompaNanny deden. Het leek me interessant om meer in contact en in verbinding te zijn met het Hoofdkantoor”.

Tot slot is Marley zich ervan bewust dat je een streepje voor hebt zodra je daadwerkelijk gaat solliciteren naar de functie als Manager in de kinderopvang. “Door dit programma weten anderen binnen CompaNanny dat wij de ambitie hebben om Vestigingsmanager te worden.”

Hoe ziet het Management Development Programma eruit?

In januari ging het Management Development Programma van start en eind september zijn Marley en de andere deelnemers klaar. In deze periode krijgen zij 1 keer in de twee weken een gezamenlijke training, waarin ze onder andere leren wat je taken zijn als Vestigingsmanager. Door middel van presentaties van collega’s uit diverse teams werd voor hen ook duidelijk wat collega’s van Recruitment, Personeelsplanning en andere afdelingen doen en hoe je daarmee samenwerkt.

Tijdens de 6 coaching sessies met onze externe partner Life Compass Course, kwamen de deelnemers veel te weten over zichzelf. “Dit ging echt over jou als persoon; wie je bent, wat je belangrijk vindt en waarom je met bepaalde mensen wel of niet goed opschiet”, legt Marley uit. Ook de Insights training gaf hen inzicht in deze vraagstukken.

Tot slot zijn alle deelnemers gekoppeld aan een Vestigingsmanager, waarmee zij 3 meeloopdagen krijgen. “Ik vind het heel leerzaam om te horen hoe een andere Manager in de kinderopvang tegen haar rol aankijkt en wat ze belangrijk vindt om te beheersen”, zegt Marley hierover.
Werken Bij Compananny Insights Training Marley Over Het Management Development Programma Bij Compananny Werken Bij Compananny Training Collegas Marley Over Het Management Development Programma Bij Compananny

Professionele en persoonlijke groei

Dankzij de trainingen heeft Marley nu een veel beter beeld van wat er van je wordt verwacht als Vestigingsmanager. “Tegelijkertijd is het heel veel informatie en moet het ook vorm krijgen wanneer je ermee aan de slag gaat”.

Op persoonlijk vlak neemt ze waardevolle inzichten mee: “Ik denk dat ik mezelf soms onderschat, en daarin mag ik best wat zekerder zijn”. Ook op professioneel vlak is duidelijk geworden dat zij doelgerichter wil werken. “Ik merk dat ik door het programma nu al nieuwsgieriger ben, dieper nadenk over werkzaamheden en meer spar met de Vestigingsmanager”.

“Doordat je dit met elkaar aangaat en snel uit je comfort zone wordt getrokken, leer je elkaar heel snel kennen en word je snel heel hecht. Dat vind ik onwijs mooi!"
Werken Bij Compananny Hoofdkantoor Collegas Marley Over Het Management Development Programma Bij Compananny

Een inspirerende en enthousiaste groep!

“Ik vind het echt heel erg leuk en leerzaam!” zegt Marley enthousiast. Daarnaast is zij erg te spreken over de drive en positieve energie van alle andere deelnemers:

“Ik vind het echt heel inspirerend hoe enthousiast iedereen is in zijn eigen vakgebied”.

Een ander belangrijk voordeel is volgens Marley de verbinding met het Hoofdkantoor. “Ik heb dankzij het programma contact gehad met de HR business Partner en de Regio Manager. Je merkt dat hierdoor de drempel wordt verlaagd om dit vaker te doen. Verder was het programma gratis en werden de trainingen ingepland onder werktijd, “dat was ook heel fijn”, voegt Marley eraan toe.

Marley zou het programma zeker aanraden aan anderen: “Wel zou ik het alleen aanraden aan Assistent Leidinggevenden en Adjuncten die écht ambitie hebben om door te groeien”.
Pedagogisch Medewerker Marley

Marley

Assistent Leidinggevende

We werken toch wel bij een bedrijf waar veel mensen heel gemotiveerd zijn in wat ze doen. Dat vind ik echt heel erg leuk om te zien!

Groei ook door binnen CompaNanny

De doorgroeimogelijkheden binnen CompaNanny is precies wat Marley zo aansprak om hier te werken. “Als jij er maar voor werkt, als je het aankaart en ervoor gaat, dan gaan er echt deuren voor je open binnen CompaNanny”.

Volgens Marley draagt haar deelname aan dit programma zeker bij aan haar werkgeluk: “Ja, ik vind het echt heel leuk om die nieuwe informatie op te doen en te sparren met andere AL’ers. Ook de motivatie van alle anderen werkt enorm inspirerend!”

Werk jij nu als Pedagogisch Medewerker bij CompaNanny? Ook dan kun je doorgroeien!
In november start CompaNanny met het Management Development Programma voor Assistent Leidinggevenden. “Ik denk dat heel veel Pedagogisch Medewerkers niet weten wat een Assistent Leidinggevende precies doet. Dus ik denk dat het veel meer inzicht kan geven in waar je aan begint!”, zegt Marley.

Word ook Pedagogisch Medewerker, Manager in de kinderopvang of één van de andere 7 functies op de kinderopvang.