Lisemarie

Assistent Leidinggevende

Werken Bij Compananny Handen In Zij

Werken in de kinderopvang is voor mij …

… al jaren veelzijdig en uitdagend
Zo’n vier jaar zit ik nu op deze vestiging. Hiervoor deed ik hbo Pedagogiek en liep ik voor mijn stage en scriptie rond op een andere vestiging. Toen ben ik enthousiast geworden over CompaNanny. Ik voelde me onderdeel van het team en wilde hier graag verder. Na mijn opleiding heb ik gesolliciteerd voor het traineeship voor hbo-afgestudeerden. Ik ging werken als Pedagogisch Medewerker en in een jaar tijd volgde ik allerlei trainingen op het gebied van management, communicatie en leiderschap. Erg leuk en heel leerzaam.

In mei van datzelfde jaar kwam de functie van Assistent Leidinggevende  vrij. Leidinggeven leek mij een mooi vak, dus wat was ik blij dat ik aangenomen werd! In het begin gaf ik leiding aan de Pedagogisch Medewerkers van één groep, al snel kwam de tweede babygroep erbij en later nog een dreumes-peutergroep. Momenteel zitten er 13 medewerkers inclusief Stagiaires in mijn team.

Werken Bij Compananny Hand In Haar

… collega’s helpen groeien
Ik praat veel met de Pedagogisch Medewerkers, coach ze en voer individuele evaluatiegesprekken. Hun ontwikkeling en ambitie is iets waar ik continu mee bezig ben. Het is mooi om hun groei te zien, zeker als je daarbij zelf hebt kunnen ondersteunen. Vinden ze situaties lastig, dan help ik. Willen ze een bepaalde vaardigheid ontwikkelen? Dan kijken we hoe we dit kunnen vormgeven. Van mijn leidinggevende taken krijg ik veel energie.

Een leuke uitdaging is om slim gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Hoe zet ik die creatieve collega het best in? En hoe de pedagogisch sterke? Als iemand aangeeft betrokken te willen worden bij het maandelijkse overleg, laat ik ze dit mee voorbereiden. Met een ander spar ik weer over zaken op andere gebieden. Samen met twee andere Assistent Leidinggevende en onze Vestigingsmanager vorm ik het managementteam. Samen de boel organiseren en aan kwaliteit werken geeft een goed gevoel.

… impact maken
Naast leidinggeven werk ik ook op de groep en ben ik aanspreekpunt voor ouders. Ik doe de intakegesprekken en praat met ouders als er iets speelt. Ik merk dat ik die gesprekken fijn vind. Geef je opvoedadvies, dan help je mensen echt verder en maak je ouders oprecht blij. Dat is wel te zien aan alle lieve kaartjes en cadeautjes die ik in de loop der tijd verzameld heb! Af en toe pak ik mijn bewaardoos erbij en krijg ik een warm gevoel van zoveel mooie woorden.

Op het zomerfeest sprak ik laatst een ouder en die verwoordde het mooi: ‘je brengt hier niet zomaar je baby en that’s it. Je kind groeit hier en krijgt veel mee van jullie.’ Wij zijn echt van invloed op de beginjaren van het kind en een groot onderdeel van hun leven. 

Werken Bij Compananny Oranje

Lisemarie

Assistent leidinggevende

Geloof me, als een kind je ’s morgens een knuffel geeft, heb je meteen zin in de dag!

… nooit uitgeleerd zijn
Momenteel ben ik bezig met het tweede jaar van de masteropleiding Pedagogiek. Dit doe ik puur voor mijn eigen ontwikkeling, voor een stukje verdieping. Ik ben pas 26 en kan nog zoveel leren! Veel van de opdrachten voor school voer ik uit op de werkvloer en ik praat er vaak over met mijn Vestigingsmanager. Het is fijn dat ik hiervoor de ruimte krijg.

Bij CompaNanny mag je jezelf zijn en krijg je ruimte om te leren en groeien als persoon. Ik zie mezelf hier nog tig jaar blijven werken. Mijn uiteindelijke doel is doorgroeien naar de functie van Vestigingsmanager. Al moet ik zeggen dat ik ook in mijn huidige functie nog kan groeien en dat dit juist wel lekker is zolang ik nog studeer.

… fijne herinneringen maken
Over welke activiteit, welke ouderborrel of welke viering we het ook hebben, ik kijk er altijd met plezier op terug. Ik heb ook echt een betrokken en hecht team. We hebben een goede band met elkaar opgebouwd en spreken elkaar ook buiten de werkvloer om. CompaNanny bedenkt ook veel goeds voor het personeel en toont waardering in allerlei vormen. Het ene moment krijg je een trui of drinkbeker cadeau, het andere moment is het trainingsaanbod weer uitgebreid. Sinds kort krijgen we ook een vrij te besteden bedrag in de vorm van CompaKeuzeClub, een online inlogsysteem waarin we onze secundaire arbeidsvoorwaarden zelf kunnen kiezen. Ja, CompaNanny kijkt echt om naar de medewerkers.

Met klasgenoten en vrienden die werken in andere branches heb ik het wel eens over onze werkgevers. Ik hoor dan wisselende verhalen en waardeer mijn eigen fijne plek dan extra. Ook mijn vriend zegt wel eens dat ik gezegend ben met CompaNanny als werkgever. Het enige nadeel hier is dat er weinig te verbeteren valt. Dat is wel eens lastig als je voor je studie onderzoek moet doen en met verbetervoorstellen moet komen!