Werken bij CompaNanny pedagogisch medewerkers gezellig kletsen met collega

Werkgeluk in de kinderopvang

Wat is werkgeluk?

Werkgeluk bestaat uit drie componenten: zingeving, voldoening en plezier & verbinding.

Zingeving
Dit betekent dat je het gevoel hebt dat je iets bereikt met hetgeen wat je doet en ergens een bijdrage aan levert. Mensen die in de kinderopvang werken hebben vaak een hoog gevoel van zingeving en voelen dat wat ze doen er echt toe doet.

Voldoening
Dit is het gevoel dat je tevreden bent met de werkzaamheden die je doet en dat je de ruimte krijgt om jezelf te zijn en je talenten in te zetten. Voldoening hangt ook af van de mate waarin je gewaardeerd wordt voor wat je doet en wie je bent.

Plezier en verbinding
Dit houdt in dat je plezier ervaart op je werk. Je kunt tijdens je werk lachen, er heerst een goede sfeer en successen worden gevierd. Wellicht ontstaan er wel vriendschappen met collega’s. 

Werkgeluk is een tweerichtingsverkeer en is zowel de verantwoordelijkheid van de medewerker als de werkgever. Dit is ook hoe we het delen binnen CompaNanny.

Werken Bij Compananny Mannen Vriendschap Werken Bij Compananny Mannen Zijn Blij

Training werkgeluk bij CompaNanny

Sinds 2021 organiseert CompaNanny voor alle medewerkers werkgeluk trainingen. Medewerkers leren hier wat werkgeluk voor hen betekent, wat ze zelf kunnen doen om hun werkgeluk te vergroten en hoe CompaNanny hierbij kan helpen. 

Daarnaast besteden we tijdens deze training veel aandacht aan waardering. Aandacht geven aan waardering doen we op georganiseerde momenten door het jaar heen, bijvoorbeeld tijdens Complimentendag. Met onze werkgeluk training willen we laten zien dat waardering op elk moment van het jaar gegeven kan worden en dat zowel waardering van je directe collega's als van je leidinggevende bijdraagt aan je werkgeluk. 

Werken Bij Compananny Maika HR Coordinator Werkgeluk In De Kinderopvang Bij Compananny

HR Coördinator Maika over werkgeluk bij CompaNanny

Onze collega Maika is HR coördinator en medeverantwoordelijk voor het werkgeluk en de vitaliteit van medewerkers bij CompaNanny. Samen met haar collega’s uit het HR team en de Vestigingsmanagers werkt ze continu aan ideeën en initiatieven om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier naar zijn werk gaat. Zo organiseert ze de jaarlijkse week van werkgeluk en vitaliteit én heeft ze meegeholpen met de organisatie van ons Creating Tomorrowland festival. Een festival voor alle medewerkers van CompaNanny om ons 20-jarig bestaan te vieren!

Maika is als Pedagogisch Medewerker begonnen bij CompaNanny en ervaarde dat het werk op de groep uitdagend kan zijn. “ik kreeg altijd attenties en waarderingen en daarin vond ik echt dat CompaNanny uitblinkt. Ik ben heel blij dat ik daar nu zelf voor 52 vestigingen over na mag denken, zodat zij die waardering ook voelen.”

Maika over de week van werkgeluk en vitaliteit bij CompaNanny

In de week van 27 november t/m 1 december organiseren we voor de 5e keer de week van werkgeluk en vitaliteit. “Het is belangrijk dat we hier eens per jaar aandacht aan besteden, zodat medewerkers zich hier bewust van blijven”, zegt Maika. Daarnaast willen we de medewerkers op alle vestigingen laten zien dat goed voor jezelf zorgen heel leuk kan zijn. 

In deze week organiseert Maika allerlei activiteiten en initiatieven die het werkgeluk bevorderen. Dit jaar is het thema het brein, met de focuspunten: fysiek, bioritme, stressmanagement, brainfood en ontspanning.
 
Er staan voor de hele week verschillende activiteiten en trainingen op de planning. Zo geeft de Atleetfabriek een webinar over bioritme en spreker Thijs Launspach over stressmanagement. Er worden meerdere mindfulness sessies georganiseerd via OpenUp en we zorgen dat er op iedere vestiging extra gezonde maaltijden en sapjes aanwezig zijn.” Met intentiekaarten, sudoku’s en challenges op TikTok, Instagram en via de Ommetje app spoort Maika de medewerkers aan om elkaar uit te dagen. Want ook verbinding en plezier draagt bij aan werkgeluk! 

HR Coördinator Maika CompaNanny

Maika

HR Coördinator

Onze medewerkers zorgen graag voor een ander en ik vind het mooi om hen te stimuleren om ook goed voor zichzelf te zorgen.

Flexibele arbeidsvoorwaarden en een vitaliteitsbudget

Een manier waarop CompaNanny nog meer het werkgeluk van medewerkers bevordert is met onze flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden. Via de CompaKeuzeclub kun je zelf kiezen wat bij jou past. Zo kun je bijvoorbeeld een mindfulness training volgen of een opleiding om verder te komen in je carrière. Daarbuiten geven wij een werkgeluk en vitaliteitsbudget. Dit is een cadeau van CompaNanny waarvan je bijvoorbeeld een sportabonnement, werkoutfit, zorgkosten of een fiets kunt declareren. 

22 08 Compananny HQ 6004

Leren en ontwikkelen bij CompaNanny

Door trainings- en doorgroeimogelijkheden aan te bieden worden medewerkers uitgedaagd in hun werk. Dit draagt bij aan hun gevoel van voldoening én plezier. Daarom besteden wij bij CompaNanny veel aandacht aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo worden er trainingen gegeven over oudercommunicatie tijdens overdrachtsmomenten, over de Howtotalk methode, maar bijvoorbeeld ook over werk-privébalans. 

Onze Learning & Development Programmanager Floor zorgt ervoor dat er iedere maand weer interessante trainingen op het programma staan voor onze medewerkers.

Mentale support via OpenUp

De mate waarin je werkgelukkig bent heeft veel te maken met je mentale gezondheid. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met OpenUp. Dit is een platform waarop medewerkers gratis mentale support kunnen krijgen. Je kan hier een sessie met een psycholoog inplannen, een zelf check-in doen of masterclasses (terug)kijken. Dit zijn masterclasses over bijvoorbeeld slaap, eetgewoonten, bioritme en stressmanagement. 

Wil jij ook werken bij een organisatie waar werkgeluk centraal staat? Solliciteer snel bij CompaNanny!