Floor

Learning & Development Programmanager

Programmanager Learning and Development Floor medewerker CompaNanny

Werken in de kinderopvang is voor mij …

... Zacht en commercieel tegelijk
Regelen en organiseren is iets wat ik altijd al leuk heb gevonden. Na mijn opleiding communicatie ben ik in de televisiewereld beland, waar ik veel programma’s voor kinderen maakte. Met kinderen had ik dus altijd al veel affiniteit! Toen ik besefte dat ik meer werk-privébalans wilde ging ik op zoek naar een andere baan. Als Officemanager kon ik nog steeds mijn organisatietalent kwijt en zo begon ik 9 jaar geleden op het hoofdkantoor bij CompaNanny. Ik vond de combinatie van de zachte kant van de zorg voor kinderen en de commerciële en innovatieve kant van dit bedrijf heel mooi.

“Het was vooral de cultuur en het type mensen waar ik op aan ging. Dat in combinatie met de liefde voor het werken met kinderen was voor mij een match.”

…Doorgroeien naar verschillende functies
Na anderhalf jaar als Officemanager gewerkt te hebben maakte ik de overstap naar HR Project Coördinator. Hier heb ik samen met mijn collega’s ons ontwikkelprogramma CompAcademy en ons Traineeship; het Young Talent Program opgezet. Later nam ik de rol van Cultuur- en Eventmanager op mij. Het belangrijkste doel was om initiatieven op te zetten voor meer werkgeluk. Hiervoor heb ik onder andere de jaarlijkse Complimentendag en de week van werkgeluk en vitaliteit in het leven geroepen. 

Sinds januari 2023 heb ik de stap gemaakt naar mijn huidige functie als Learning & Development Programmanager. Hierin zijn mijn belangrijkste verantwoordelijkheden alles rondom leren en ontwikkelen.

Werken Bij Compananny Collegas Vertellen Floor HR

… Bijdragen aan de ontwikkeling van medewerkers
Ik hou me nog steeds bezig met CompAcademy en het Traineeship. Daarnaast werk ik continu aan ons trainingsaanbod dat voor alle medewerkers beschikbaar is. Dit zijn trainingen op het gebied van pedagogiek, veiligheid, leiderschap, werkgeluk en vitaliteit. Zelf volgde ik laatst nog een training over werk-privébalans en heb ik veel geleerd van de Howtotalk training toen ik zelf een kindje kreeg.
 
We bieden ook verschillende doorgroeiprogramma’s aan, zoals het Management Development Programma. Door deze programma’s krijgen collega’s met potentie en ambitie de kans om door te groeien naar de functies van Assistent Leidinggevende en Vestigingsmanager. Ze krijgen inzicht in zichzelf en leren vaardigheden die nodig zijn om de volgende stap te zetten. Ook leren ze wat de functie precies inhoudt.

“Het is mooi dat we collega's door dit programma inzicht kunnen geven in de functie en het zelfvertrouwen kunnen geven dat je niet alles in 1x goed hoeft te doen. Hierdoor maken ze een vliegende start in hun nieuwe functie.

Daarnaast organiseer ik samen met de Regio Pedagogisch Coaches 2 keer per jaar een studiedag voor alle vestigingen.  

22 08 Compananny HQ 6004

… Zelf ook blijven leren
Ik heb het zelf altijd heel leuk gevonden om te leren. Zo heb ik voor mijn huidige functie een opleiding werkgeluk gedaan. Hier leerde ik wat werkgeluk is en hoe je dit binnen de organisatie kan vergroten. 

“Het grappige is dat mijn collega’s toen dachten: wat is dat; werkgeluk? En nu is het best een normale term geworden binnen CompaNanny. Dat is goed om te zien”.

Tijdens deze training kreeg ik ook het inzicht dat zowel de werkgever als de werknemer verantwoordelijkheid heeft. Dus wat kan je als bedrijf doen, maar ook wat kan je als medewerker doen aan je eigen werkgeluk? Dat het niet van 1 kant komt vond ik een eyeopener. Daarnaast heb ik een opleiding tot Insights Practioner om teamsessies & individuele coaching sessies te kunnen geven. Het geven van deze sessies en trainingen vind ik heel leuk om te doen en daar krijg ik veel energie van. Maar ik leer ook elke keer weer, want een groep is echt een spiegel.

… Zorgen voor alle (Pedagogisch) Medewerkers
Naast kindontwikkeling is medewerkerontwikkeling bij ons echt een ding. De manier waarop we daar naar kijken is denk ik uniek. En nu is de volgende stap: hoe kunnen we onze 1300 medewerkers laten leren op een manier die bij hen persoonlijk past en zorgen dat we continu blijven leren? Blended learning vind ik een mooi doel om de komende periode met L&D aan te gaan werken.

Verder hebben we nu flexibele arbeidsvoorwaarden en daarin ook een werkgeluk budget gerealiseerd. En ik ben heel blij dat CompaNanny gebruik maakt van OpenUp. Ik vind het erg van deze tijd dat wij deze mentale support bieden en zelf maak ik er ook gebruik van. Dit is heel laagdrempelig waardoor je op korte termijn al hulp hebt van een psycholoog. Waar je ook mee zit, zakelijk of privé.

Programmanager Learning and Development Floor medewerker CompaNanny

Floor

Learning & Development Programmanager

Ik vind het heel mooi dat we bij CompaNanny continu bezig zijn met zowel de kwaliteit voor de kinderen als onze medewerkers. Daarin hebben we een goede balans gevonden.

… Vriendschappen opbouwen
Ik heb hier echt vrienden voor het leven opgebouwd. “Het gaat hier niet alleen om wat je inhoudelijk doet voor je werk, maar ook om jou als mens. Ik vind het een hele betrokken, warme sfeer.” Iedereen weet hoe iedereens kind heet en iedereen weet dat ik binnenkort ga verhuizen. En nog een voordeel: je hebt gewoon 1300 pedagogische adviseurs om je heen! Het is heerlijk om van je collega’s te horen dat het normaal is als je kind een keer niet wil eten of slapen. 

… Altijd kijken wat er beter kan
Bij CompaNanny zijn we altijd bezig met hoe het beter kan. Dat we zo ambitieus zijn in wat we willen maakt het ook uitdagend. Omdat ik een enthousiast persoon ben moet ik soms tegen mezelf zeggen: we gaan niet alles doen. Gelukkig kan ik daar met mijn leidinggevende goed over sparren.

Ook ik kan in mijn functie echt nadenken: wat heeft CompaNanny nodig? Ik bepaal mede hoe ons trainingsaanbod eruit ziet en welke leer interventies we inzetten op welke vestiging of ons hoofdkantoor. Ik kan zelf beslissingen maken en krijg ruimte om mijn functie uit te voeren zoals ik het wil. Ik word echt gewaardeerd voor wat ik doe!