Home De babygroep

De babygroep

‘Hai, ik ben Evi en ik heb jou nodig. Ik zit bij CompaNanny en ik vind het hier heel fijn. Maar mijn Nannies hebben het best wel druk. Dus ze zoeken collega’s. Je moet hier komen werken want ze zijn allemaal heel slim, ze denken overal over na. Ze zijn ook heel lief. Tegen mij en tegen elkaar. Kom je op mijn groep werken?’

Bij CompaNanny zorgen we voor een veilige omgeving voor kinderen. Zowel fysiek als emotioneel. We hebben een uitgebreide pedagogische visie, die we toepassen op iedere groep. Een onderdeel hiervan is dat we kinderen op eigen initiatief laat bewegen. We geven kinderen letterlijk de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld wanneer een kindje net kan lopen. Dan stimuleren we het om te lopen op blote voeten, want dat zorgt voor grip en ondersteunt de bewegingsontwikkeling. 

We bieden kinderen passief speelgoed aan op de groep, zoals houten blokken en lappen van stof. Dat stimuleert kinderen om hun fantasie te gebruiken en zo worden ze aangemoedigd te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Want passief speelgoed maakt actieve kinderen.

Verzorgingsmomenten zijn heel belangrijk op onze babygroepen, omdat dat een moment van echt contact is. Van echte aandacht. Het verschoonmoment is bijvoorbeeld zo'n belangrijk 1-op-1 moment. We noemen de naam van het kindje en benoemen wat we doen. Zo zorgen we voor voorspelbaarheid en een veilig gevoel.

Onze pedagogische visie

Een voorbeeld uit de praktijk

Je ziet dat een kindje begint met rollen. Om deze ontwikkeling te stimuleren, leg je het kindje in de grondbox. Je legt passieve materialen om het kindje heen. Je legt dit speelgoed bewust op een kleine afstand, zodat het kind wordt uitgedaagd om hiernaar te reiken en te draaien. Passief speelgoed, wat uit zichzelf niets doet, maakt dat het kind letterlijk ‘in beweging’ moet komen.