Home De babygroep

De babygroep

WERKEN OP DE BABYGROEP

Op de babygroep verzorg je kinderen van 0 tot 2 jaar. In deze levensfase ontwikkelt het kind zich volop en jij mag daar onderdeel van uitmaken! De pedagogisch medewerkers op de babygroep zorgen voor een veilige omgeving voor kinderen. Zowel fysiek als emotioneel. Een veilige omgeving is voor baby’s heel belangrijk om optimaal te kunnen groeien. Jouw liefdevolle verzorging is de basis voor een fijne ontwikkeling van het kind.We werken allemaal vanuit dezelfde, duidelijke pedagogische visie. Dat betekent dat we concrete handvatten hebben waarmee we de ontwikkeling van kinderen optimaal kunnen begeleiden. Tegelijkertijd is er genoeg ruimte voor persoonlijke invulling.

Naar vacatures babygroep

HET LEUKSTE AAN DE BABYGROEP VOLGENS ONZE COLLEGA'S

De kinderen zien ontwikkelen. Baby’s tussen de 0 en 1,5 jaar ontwikkelen zich in een razendsnel tempo en dat maak jij allemaal van dichtbij mee! Hun eerste fruithapjes, eerste brabbels en eerste stapjes. Deze momenten koester je met je collega’s en zeg nu eerlijk, geven de eerste stapjes van een kleintje jou niet het ultieme gevoel van trots?
Het contact en de band met de ouders. Je bent niet alleen belangrijk voor de kinderen, maar ook voor hun ouders. Zij leggen de verantwoordelijkheid van hun baby in jouw handen en vertrouwen jou voor 200%. Bij CompaNanny krijg je ruim de tijd voor ouders tijdens de overdrachten en geef je hen waardevolle adviezen.
De aandacht voor 1-op-1-momenten Het verschoonmoment en een flesje geven zijn voorbeelden van belangrijke 1-op-1-momenten. We maken contact met de baby en benoemen consequent wat we doen. Zo zorgen we voor een veilig gevoel, voorspelbaarheid en daarmee voor vertrouwen.

Een voorbeeld uit de praktijk

Je ziet dat een kindje begint met rollen. Om deze ontwikkeling te stimuleren, leg je het kindje in de grondbox. Je legt passieve materialen om het kindje heen. Je legt dit speelgoed bewust op een kleine afstand, zodat het kind wordt uitgedaagd om hiernaar te reiken en te draaien. Passief speelgoed, wat uit zichzelf niets doet, maakt dat het kind letterlijk ‘in beweging’ moet komen.