Werken bij CompaNanny pedagogisch medewerkers gezellig kletsen met collega
Terug naar overzicht

10-12-2021

Werkgeluk in de kinderopvang

Wat betekent werkgeluk?

Werkgeluk bestaat uit drie componenten: zingeving, voldoening en plezier & verbinding.

  • Zingeving: het hebben van een doel, het gevoel hebben dat je iets bereikt met hetgeen wat je doet en een bijdrage ergens aan levert. Je ziet dat mensen die in de kinderopvang werken vaak een hoog gevoel van zingeving hebben en voelen dat wat ze doen er echt toe doet.
  • Voldoening: het gevoel dat je zelf beslissingen kan nemen en dat je de ruimte krijgt om jezelf te zijn, je talenten in te zetten en gewaardeerd wordt voor wat je doet en wie je bent.
  • Plezier en verbinding: het ervaren van plezier op je werk. Wellicht ontstaan er wel vriendschappen met collega’s. Je kunt tijdens je werk lachen, er heerst een goede sfeer en successen worden gevierd.

Werkgeluk is een tweerichtingsverkeer en is zowel de verantwoordelijkheid van de medewerker als de werkgever. Dit is ook hoe we het delen binnen onze organisatie.

Werken Bij Compananny Mannen Vriendschap Werken Bij Compananny Mannen Zijn Blij
Werken Bij Compananny Bijscholen Op Werk Werken Bij Compananny Collegas Staan Samen

Training werkgeluk bij CompaNanny

Sinds begin 2021 organiseren we bij CompaNanny voor al onze medewerkers een werkgeluk training. Medewerkers kunnen zich hier zelf voor inschrijven en kennismaken met werkgeluk. Wat betekent werkgeluk voor jou? Wat kun je hier zelf aan doen en hoe kan CompaNanny je hierbij helpen? Ook gaan we in gesprek over hoe je zelf scoort op de werkgeluk thema’s en wat je zelf zou kunnen veranderen om dit te verhogen.

Daarnaast besteden we tijdens deze training veel aandacht aan waardering aangezien dit een van de belangrijkste onderdelen is van werkgeluk. Met deze training willen we al onze medewerkers kennis laten maken met werkgeluk en laten zien dat ze ook zelf aan het roer staan van hun eigen werkgeluk.

Waardering van je collega’s

De impact van waardering is ontzettend groot en met name het gevoel van niet gewaardeerd worden heeft veel invloed op hoe je je voelt.. Aandacht geven aan waardering doen we op georganiseerde momenten door het jaar heen, maar met onze werkgeluk training willen we laten zien dat waardering eigenlijk elk moment van het jaar gegeven kan worden en ook door alle lagen binnen de organisatie. Niet alleen waardering van je leidinggevende is belangrijk maar juist ook waardering van directe collega’s.

Spreekt onze visie op werkgeluk jou aan en wil je werken in de kinderopvang? We hebben momenteel openstaande vacatures voor Pedagogisch Medewerkers, BBL’ers en HBO/WO Trainees!

Werken bij Compananny op ons hoofdkantoor Werken Bij Compananny Samen Blijven Leren