Naomi

Pedagogisch Medewerker

Werken Bij Compananny Blije Vrouw

Werken in de kinderopvang is voor mij …

… mijn meisjesdroom waarmaken
Tien jaar terug was ik al werkzaam in de kinderopvang en deed ik de bbl-opleiding. Ik ben er toen voortijdig ermee gestopt en ging de detailhandel in. Uiteindelijk voelde dat toch niet als mijn bestemming; ik wilde terug naar de opvang. Een vriendin deed de bbl-opleiding en ook ik kon weer instromen. Dit keer met een andere drive en instelling dan daarvoor! Ik kon meteen aan het werk, salaris verdienen en na een jaar had ik mijn mbo-diploma niveau 3.

In mijn klas zaten meiden die bij CompaNanny werkten. ‘Kom ook bij ons werken’, riepen ze. Dat heeft uiteindelijk nog even geduurd. Pas toen het niet meer soepel liep in dat bedrijf en we besloten ieder onze eigen weg te gaan, nam ik contact op met CompaNanny. Meteen kon ik op gesprek komen en meelopen, dat is nu twee jaar geleden. Mede omdat ik al wat meiden kende, was het fijn binnenkomen.

Werken Bij Compananny Collega Vrouw

… iets betekenen voor anderen
Kinderen die gehecht aan je zijn, dat is en blijft iets bijzonders. Ze zien mij regelmatig vaker dan hun eigen ouders. Ik maak een groot deel van hun ontwikkeling mee. Het is dan ook fijn om te zien dat kinderen je vertrouwen en zich veilig genoeg voelen om zich te ontwikkelen. Momenteel loopt er een jongetje rond dat de hele dag mijn naam noemt. Ook thuis, vertelde zijn moeder. Erg grappig!

Ik zit nu twee jaar op dezelfde babygroep en het bevalt heel goed. Omdat een andere fase me ook leuk lijkt, wil ik in de toekomst misschien op een peutergroep werken. Maar dan wel op deze vestiging, dus er moet maar net een kans komen. Daarnaast zie ik een overstap naar de uitvaartbranche ook nog wel ooit gebeuren. Het klinkt misschien gek, maar ondanks dat het beroep het tegenovergestelde is van wat ik nu doe, lijkt het er toch op. Maar voorlopig zit ik hier prima hoor!

… balans vinden tussen drukte en rust
Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Dat komt deels door mijn leuke collega’s, maar zeker ook doordat ik dit beroep mooi en leuk vind. Ik denk dat je het wel moet kunnen, dit werk. Het vak is weggelegd voor geduldige mensen. Je moet weten wat je doet en waar je het over hebt. En over een soort zorgen beschikken.

Al vanaf mijn vierde zeg ik dat ik met kinderen wil werken. Die moederrol zit gewoon in mij. Zelf heb ik nog geen kinderen, wat maakt dat ik na mijn werk thuiskom in een stil huis. Ergens best ongezellig, maar na een intensieve dag is die rust juist ook wel fijn. Ons beroep is immers aardig intensief. In mijn vrije tijd ga ik dan ook graag naar de paarden. Even opladen voor een nieuwe, gezellige dag met de kinderen!

Werken Bij Compananny Blije Vrouw

Naomi

Pedagogisch Medewerker

De meeste collega’s zijn vriendinnen geworden in twee jaar tijd. Ook dat krijgt niet elk bedrijf voor elkaar.

… een warm bad
In het bedrijf waar ik voorheen gewerkt heb, was het allemaal niet zo goed geregeld als hier. Er was te weinig personeel, er zaten te veel kinderen op de groepen en de babygroep zat boven. Lekker handig als er brand uitbreekt of iets dergelijks ... Bij CompaNanny is alles totaal anders. Overal is over nagedacht, de procedures kloppen en er wordt naar onze ideeën geluisterd. 

Verder kan ik altijd bij iemand terecht als ik ergens tegenaan loop. Dan wordt er meegedacht en naar oplossingen gekeken. Toen ik bijvoorbeeld een extra dag wilde gaan werken en had uitgelegd waarom, werd hier meteen op geanticipeerd. Nu werk ik vijf dagen per week in plaats van vier. Voorlopig zit ik hier goed op mijn plek!