Werken bij CompaNanny Nanny knuffelt baby
Terug naar overzicht

25-11-2021

Werken en leren in de kinderopvang

Van Huishoudelijk Medewerker naar werken en leren in de kinderopvang

Ik vond mijn werk als Huishoudelijk Medewerker erg leuk. Ik zag hoe het dagritme van een Pedagogisch Medewerker eruitzag, de band die je opbouwt met kinderen en de voldoening die het geeft. Ik wist dat ik hier mijn werk van wilde maken. Maar ook dat ik bij CompaNanny wilde blijven werken. Ik heb destijds aan mijn vestigingsmanager mijn wens uitgesproken om de BBL opleiding te doen bij CompaNanny en dit werd volledig gesteund en aangemoedigd.
Werken Bij Compananny Interview Pedagogisch Medewerker

Hoe ging de overgang naar de BBL opleiding?

Na de inschrijving voor de BBL opleiding moest ik een toelatingstoets doen. Hierna werd ik aangenomen voor de opleiding en ging ik op een andere vestiging van start. Ik vond het in het begin moeilijk om naar een andere vestiging te gaan omdat ik een hechte band had opgebouwd met mijn collega’s. Maar op de nieuwe vestiging werd ik met open armen ontvangen en merkte ik al snel dat de fijne CompaNanny sfeer ook hier te vinden was. Ik ben eerst op de Peutergroep gestart en heb recent de switch gemaakt naar de babygroep’.

Hoe ziet werken als student in de kinderopvang er voor jou eruit?

Ik werk drie dagen in de week op de vestiging en ga één dag in de week school. Vanaf dag één krijg je de juiste begeleiding en word je eerst goed ingewerkt om aan de slag te gaan. De theorie die ik op school krijg pas ik direct toe op mijn werk en ik leer erg veel van mijn collega’s. De combinatie van werken en studeren bevalt mij goed. Ik ben een doener, dus de BBL opleiding is top voor mij’ Lisa rond haar BBL opleiding in februari af en is dan opgeleid als Pedagogisch Medewerker.

Waarom werken en leren bij CompaNanny?

‘Bij CompaNanny word je met open armen ontvangen, worden er regelmatig teambuildinguitjes georganiseerd en de prettige sfeer is op elke vestiging voelbaar. Ik heb een goede band met mijn collega’s en heb goede vriendinnen gemaakt die ik ook buiten werk zie. Het zijn de kleine dingen die CompaNanny doet waardoor je je gewaardeerd voelt. Zo heb ik een keertje ingevallen op een andere vestiging en kreeg ik als bedankje een chocolaatje mee. Dat is typisch CompaNanny! De werkwijze spreekt mij ook erg aan. Overal is namelijk over nagedacht, het eten, de inrichting, hoe we praten met de kinderen en uitdagende speelruimtes creëren. Dit valt de ouders ook vaak op. In februari rond ik mijn BBL opleiding af en kijk ik ernaar uit om bij CompaNanny mijn werk voort te zetten als Pedagogisch Medewerker!’.

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Met de juiste begeleiding en inwerkperiode kun je direct beginnen en studeer je één keer per week om de juiste kwalificatiepapieren te halen. Na de BBL opleiding ben je een gekwalificeerde Pedagogisch Medewerker. Wil jij ook werken en studeren in de kinderopvang combineren? Dan is de BBL opleiding wellicht voor jou de oplossing! Je kunt direct aan de slag en hebt gelijk een inkomen en CompaNanny betaalt deze opleiding voor jou.