Sandra

Pedagogisch Medewerker BBL

Portretfoto Pedagogisch Medewerker Sandra CompaNanny

Werken in de kinderopvang is voor mij …

... Een carrièreswitch maken!
Eigenlijk is het al mijn hele leven duidelijk. Waar ik ook kom, ik ben een magneet voor kinderen! Toen ik, ruim 20 jaar geleden, mijn studiekeuze maakte had ik dit alleen nog niet ontdekt. Ik heb de horecaschool gestudeerd en daarna jarenlang als shiftleader in een restaurant gewerkt.

3 jaar geleden kwam ik met een gezin in aanraking dat op zoek was naar een Nanny. Werken met kinderen leek mij fantastisch. En dus stopte ik met mijn werk in de horeca en besloot ik ervoor te gaan. Ik was echt onderdeel van het gezin geworden en vond het heel bijzonder werk. Toen het gezin op een gegeven moment emigreerde dacht ik: zo’n afscheid wil ik niet nog een keer meemaken. Met die gedachte in mijn achterhoofd ging op zoek naar een nieuwe baan. Mijn man vroeg me: “en wat nu? Je bent zo gek op kinderen!” De keuze voor werken in de kinderopvang was snel gemaakt!

Werken Bij Compananny Sandra Pedagogisch Medewerker BBL Kinderopvang Collegas Vertellen

... Van horecawerk tot Pedagogisch Medewerker
Ik had ervaring met kinderen, maar de kinderopvang was nieuw voor mij. Ik vond het dus heel spannend om te beginnen. Ik solliciteerde bij CompaNanny Schinkelkade en werd uitgenodigd op gesprek. Hoewel ik hier binnenkwam zonder een diploma om in de kinderopvang te mogen werken had de Vestigingsmanager Avital het volste vertrouwen in mij. Ze bood mij het werk en leer traject binnen CompaNanny aan en dat heb ik met beide handen aangegrepen. Een paar weken later stond ik als BBL Pedagogisch Medewerker op de babygroep!

Avital vertelde met passie en liefde over haar werk en ik luisterde vol bewondering naar haar verhaal. Ik dacht: hier wil ik ook werken!

... Op dag 1 verliefd worden op de baby’s
Tijdens de BBL opleiding werkte ik 3 dagen op de groep. Voordat ik echt aan de slag ging had ik een snuffeldag op de vestiging. Ik was vastberaden dat ik op de peutergroep zou werken, maar mijn manager stelde voor om ook een ochtend mee te lopen op de babygroep. Eenmaal op de babygroep ging ik in kleermakerszit op de grond zitten. Toen het meest verlegen en eenkennige kindje bij mij op schoot klom, keken de Pedagogisch Medewerker en Praktijkbegeleider mij met grote, verbaasde ogen aan. Hij keek om en hij gaf mij zo’n mooie lach, dat ik er bijna van moest huilen. Die glimlach heeft mij overgehaald om op de babygroep te staan.

Ik zei tegen mijn manager: Ik hoef niet meer naar de peuters, ik blijf hier. Ik was helemaal verliefd op de baby’s!

Portretfoto Pedagogisch Medewerker Sandra CompaNanny

Sandra

Pedagogisch Medewerker BBL

Dit werk was eigenlijk altijd al voor mij weggelegd. Ik had gewild dat dit veel eerder op mijn pad was gekomen!

... Een BBL opleiding tot Pedagogisch Medewerker volgen
Iedere woensdagavond ging ik naar school bij Variva in Utrecht. Hier volgde ik samen met 15 andere BBL’ers van CompaNanny, van half 6 tot half 10 lessen. Tijdens de lessen en zelfstudie deed ik veel pedagogische kennis op. Ik leerde onder andere hoe je pedagogische veiligheid creëert en waarborgt, maar ook praktische taken zoals luiers verschonen en het maken van observaties. Ik had echt een topdocent en ook nog eens hele lieve klasgenoten!


Ik ben bijna 40, dus het voelde als een eeuwigheid geleden dat ik in de schoolbanken zat. Maar ik was het niet verleerd. Ik was bloedfanatiek! Ik stelde veel vragen en wilde zoveel mogelijk leren over werken in de kinderopvang. Vooral rond de examens zat ik weekenden en avonden met mijn neus in de studieboeken. En dat heeft z’n vruchten afgeworpen! Uiteindelijk ben ik niet in 1 jaar, maar binnen 8 maanden geslaagd voor de BBL opleiding.

Werken Bij Compananny Sandra BBL Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Collegas Vertellen

... Op vrije dagen aan de kinderen denken
Ook op vrije dagen ben ik met mijn hoofd bij de kinderen. Soms wanneer ik vrij ben denk ik rond 11.30 uur: oh, ze gaan nu lunchen. Ik log thuis zelfs wel eens in op het ouderportaal om te zien wat de kinderen aan het doen zijn, haha! Dan zie ik dat ze aan het buiten spelen zijn of dat er kinderen liggen te slapen. Of ik lees de dagboekjes om te kijken of ze een leuke dag hebben gehad. Ik probeer het een beetje los te laten, maar die kinderen zitten stuk voor stuk in mijn hart! 

... De mogelijkheid hebben om door te groeien
Ik vind het werken op de groep het allerleukste wat er is en na jaren als shiftlead te hebben gewerkt, wil ik geen leidinggevende functie meer. Ik wil er voor de kinderen zijn. Sinds kort is er wel een nieuwe functie bijgekomen: Senior Pedagogisch Medewerker in schaal 7. Dat zou de enige functie zijn waarnaar ik wil doorgroeien. Als Senior krijg je extra verantwoordelijkheden. Je bent het aanspreekpunt op de groep en voert bijvoorbeeld intake- en observatiegesprekken met ouders. Een groot deel van de taken doe ik al, maar om Senior te worden zal ik mij hierin moeten ontwikkelen. 

Werken Bij Compananny Sandra BBL Pedagogisch Medewerker Collegas Vertellen

Waarom zou je iets doen waarvoor je wel geleerd hebt maar waarvan je niet gelukkig wordt? Ik werk nog tot mijn pensioen in de kinderopvang. Ik wil niets anders doen! 

...In een warm bad belanden
Ik ben gezegend dat ik bij CompaNanny Schinkelkade werk. De eerste dag was ik heel zenuwachtig maar dat was nergens voor nodig. Ik kwam direct in een warm bad terecht en nog steeds voelt het als thuiskomen wanneer ik de vestiging binnenstap. We zijn met ongeveer 40 Pedagogisch Medewerkers en ook buiten de werktijden om houden we van gezelligheid. Regelmatig zijn we aan de kade te vinden met wat lekkers te eten en drinken en een muziekje erbij. 

Het werk wordt altijd leuker door de mensen en kinderen met wie je werkt. Dat maakt dat ik elke dag weer zin heb om naar werk te gaan. 

...Doen waar ik écht gelukkig van word!
De dagen op de kinderopvang gaan zó snel voorbij. Ik denk heel vaak: het is alweer vrijdag. Mijn favoriete moment is in de ochtend wanneer ik de kinderen weer zie. Dan komen ze binnen en roepen ze “Sannie!” en dan vallen ze in mijn armen. 

Ik heb geen seconde spijt gehad van de beslissing om me om te scholen. Het is nu twee jaar later en ik ben nog steeds heel gelukkig! En het mooie aan de BBL opleiding: iedereen en van elke leeftijd kan het doen. Dus wie je ook bent en waar je vandaan komt, bij CompaNanny krijg je altijd een kans.