Werken bij CompaNanny Pedagogisch medewerker en peuter op kinderopvang

Zo ziet het inwerktraject bij CompaNanny eruit

Cynthia is moeder van twee dochters en al een tijdje werkzaam in de kinderopvang. Bij haar vorige werkgever was ze al een tijdje niet gelukkig omdat de manier van werken niet aansloot op haar eigen normen en waarden op het gebied van opvoeding. Ze besprak dit met een oud collega en zij tipte Cynthia over werken bij CompaNanny. En dat was direct een gouden tip! Onze heldere pedagogische visie en de bijbehorende waarden spraken haar direct aan.

Na het kennismakingsgesprek waarin het inwerktraject bij CompaNanny werd uitgelegd, was Cynthia gelijk enthousiast. In januari startte ze op vestiging Den Haag Benoordenhout.

Direct aan het werk als pedagogisch medewerker

‘Mijn eerste dag bij CompaNanny voelde meteen als thuiskomen. CompaNanny heeft een ijzersterke pedagogische visie die overal merkbaar is.’’ Er wordt in het inwerkprogramma veel aandacht besteed aan het meenemen van medewerkers in het pedagogisch beleid en hoe het in de praktijk op de werkvloer tot uiting komt. ‘Het principe learning by doing werkt heel goed. Tijdens mijn eerste dag werd ik direct in het diepe gegooid, maar mijn collega’s stonden voor me klaar. En doordat ik me goed voor heb kunnen bereiden door de documenten op het intranet, spraken veel dingen al voor zich.
Werken Bij Compananny Kinderopvang Kinderen Eten Cracker Werken Bij Compananny Kinderopvang Nanny Peuter Knuffelen
Werken bij CompaNanny

Ik zie voor het eerst mensen die écht allemaal dezelfde passie hebben. Dat is voor mij het grootste verschil

Een uitgebreid inwerkprogramma en alle hulp van collega’s

Tijdens het inwerktraject zijn alle werkzaamheden van A tot Z doorgenomen. En ik kreeg de kans om alles te vragen wat ik wilde weten. Op mijn eerste werkdag begon ik tegelijk met mijn collega’s. Ik moest openen en kreeg direct mee hoe het er ’s morgens op de groep aan toe gaat. Een sprong in het diepe, maar met alle hulp van mijn collega’s leerde ik die eerste dag al direct heel erg veel!’’

Tijdens het inwerkprogramma krijgt elke nieuwe medewerker een aantal online kick-start trainingen. Je leert dan de organisatie kennen en krijgt veel informatie en praktische tips over het werken op de verschillende groepen.

Kenmerkend aan het inwerktraject vond Cynthia de heldere communicatie. Zij wist wat er van haar werd verwacht en zodra er iets bij haar niet duidelijk was, dan was er de mogelijkheid om het te vragen. ‘’Zowel onderling met de collega’s als naar de kinderen toe is er een positieve benadering en dat past goed bij mijn normen en waarden.’’

CompaNanny maakt beloftes ook echt waar

Omdat ze bij haar vorige werkgever het vertrouwen kwijtraakte, is Cynthia erg kritisch geworden op het waarmaken van beloftes. ’’Ik heb meegemaakt dat er mooie beloftes werden gedaan, maar er uiteindelijk niets van terecht kwam. Dit zorgt voor teleurstelling. ’Als je een bepaald verwachtingspatroon hebt, dan ga je hiervoor. Zodra dan in de praktijk blijkt dat het er toch anders aan toe gaat, dan word je steeds kritischer en verlies je het plezier in je werk. Bij CompaNanny worden beloftes ook echt waargemaakt en dat is waarom ik zo ontzettend enthousiast ben.’’

Het gevoel moet goed zijn

Wat Cynthia anderen mee zou willen geven die hetzelfde traject ingaan? ‘’Kijk en voel of CompaNanny bij je past. Als je dezelfde normen en waarden hebt, dan rol je er gemakkelijk in. Ik heb collega’s gehad die solliciteerden om maar een baan te hebben. Zij vonden een inkomen belangrijker dan de motivatie. Deze collega’s hielden het niet lang vol. Als je het idee hebt dat het niet bij je past, dan moet je ergens niet willen blijven werken. De bedrijfscultuur moet overeenkomen met je eigen cultuur. Dan voelt werken niet als een verplichting en is het elke dag weer een feestje om te mogen gaan!’’

Wil jij net als Cynthia werken in de kinderopvang en elke dag met plezier naar je werk? Solliciteer dan snel op onze vacature pedagogisch medewerker.