BBL Kinderopvang Pedagogisch Medewerker met baby

BBL kinderopvang: dé start als Pedagogisch Medewerker

Wat houdt BBL kinderopvang in?

BBL kinderopvang is een opleidingstraject waarbij je werken en leren combineert. Je werkt als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal en volgt tegelijkertijd een opleiding. Op deze manier pas je meteen al je kennis uit de studieboeken toe in de praktijk! 

Tijdens het BBL-traject leer je hoe je kinderen stimuleert in hun ontwikkeling en hoe je een veilige en prettige omgeving creëert. Verder leer je hoe je goed kunt communiceren met ouders en natuurlijk je collega’s op de vestiging. Kortom, alle vaardigheden die je nodig hebt om een goede Pedagogisch Medewerker te worden!

Werken Bij Compananny Peuter BBL Kinderopvang De Start Als Pedagogisch Medewerker

4 voordelen van een BBL-traject in de kinderopvang

Een BBL-traject in de kinderopvang biedt veel voordelen als je als Pedagogisch Medewerker wil starten, maar hier nog niet voor gekwalificeerd bent. Hieronder hebben we de 4 belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

1. Werken en leren tegelijkertijd: Wanneer je een BBL-traject volgt ga je direct aan de slag als Pedagogisch Medewerker en kun je tegelijkertijd een diploma behalen. Dit betekent dat je snel praktijkervaring opdoet en geld verdient terwijl je studeert. Ideaal toch?!

2. Persoonlijke begeleiding
: Als startend Pedagogisch Medewerker moet je je vaardigheden nog volop ontwikkelen. Daarom krijg je persoonlijke begeleiding van een praktijkopleider. De praktijkopleider is ervaren in het vak en helpt jou bij het behalen van je diploma.

3. Een erkend diploma: Heb jij het traject succesvol afgerond? Gefeliciteerd! Je behaalt een erkend diploma en bent gekwalificeerd om te werken in de kinderopvang. Tijd voor een baan als Pedagogisch Medewerker!

4. Goede arbeidsvoorwaarden: Als BBL-student werk je net zo hard als je collega’s op de vestiging. Daarom krijg je vaak dezelfde arbeidsvoorwaarden als alle andere medewerkers. Denk aan salaris en vakantiedagen, maar misschien ook wel reiskostenvergoeding of toegang tot trainingen en workshops. Bedenk je van tevoren dus goed of de organisatie jou kan bieden wat je belangrijk vindt!

Zo combineer jij studeren en werken tijdens je opleiding

Tijdens een BBL Pedagogisch Medewerker ga je naast het werken in de kinderopvang één dag of avond per week naar school. Het aantal dagen dat je werkt varieert per werkgever en is afhankelijk van het niveau van de opleiding dat je volgt. Meestal werk je als BBL-student tussen de 24 en 32 uur per week. Zo kun je je werk goed combineren met de opdrachten die je in de overige uren moet maken.
Werken Bij Compananny Spelen Kleuter BBL Kinderopvang De Start Als Pedagogisch Medewerker

Je salaris als BBL Pedagogisch Medewerker

Studeren en geld verdienen tegelijk, dat klinkt goed! Maar natuurlijk wil je weten hoeveel je gaat verdienen als BBL Pedagogisch Medewerker. Je salaris is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere de werkgever, de regio en je leerjaar hebben invloed op je salaris. Als BBL-student word je volgens de CAO Kinderopvang betaald, maar dit salaris kan worden verhoogd door de werkgever. Vraag daarom altijd in een gesprek met de werkgever wat je gaat verdienen.

Hoeveel jaar duurt een BBL-opleiding in de kinderopvang?

Een BBL kinderopvang duurt meestal tussen de 2 en 4 jaar. De duur van de opleiding is afhankelijk van het niveau van de opleiding en de onderwijsinstelling waar je de opleiding volgt. Over het algemeen duurt een MBO-opleiding niveau 3 in de kinderopvang 2 tot 3 jaar, terwijl een niveau 4-opleiding doorgaans 3 tot 4 jaar duurt. Het kan ook zijn dat je al eerder klaar bent met je BBL-traject. Zo heb je bij CompaNanny na 1 jaar werken en leren al een diploma op zak!

Volg de BBL Pedagogisch Medewerker bij CompaNanny

Bij CompaNanny vinden wij leren en ontwikkelen erg belangrijk! Daarom bieden wij de opleiding BBL Pedagogisch Medewerker aan. Als BBL-student bij CompaNanny werk je samen met een hecht team van ervaren Pedagogisch Medewerkers. Daarnaast bieden we een breed aanbod opleidingsmogelijkheden, zodat jij je kan ontwikkelen tot dé expert in kindontwikkeling. Wist je al dat CompaNanny jouw BBL-opleiding helemaal betaalt? Dat is mooi meegenomen!

Dus wil jij werken als Pedagogisch Medewerker, maar heb je nog niet het juiste diploma? Bekijk dan de pagina BBL Pedagogisch Medewerker voor meer informatie over onze opleiding en solliciteer direct!

Werken Bij Compananny Baby Opvang BBL Kinderopvang De Start Als Pedagogisch Medewerker
Anja

Heb je een vraag over de BBL-opleiding?

Onze collega Anja staat voor je klaar.