Werken Bij Compananny medewerker Leidinggeven
Terug naar overzicht

13-05-2022

Young Talent Program bij CompaNanny het verhaal van Yvanka

Het Young Talent Program bij CompaNanny

Tijdens het Young Talent Program gaat een groep deelnemers aan de slag op een vestiging om te leren in de praktijk, maar ze krijgen ook trainingen met pedagogische verdieping, persoonlijke ontwikkeling, coaching. Daarnaast maken ze kennis met CompaNanny als organisatie door de Businessdays op het hoofdkantoor. Yvanka is afgelopen september begonnen met het Young Talent Program en zij deelt met ons haar ervaringen.

Na je studie direct aan het werk in de kinderopvang

Yvanka studeerde pedagogische wetenschappen aan de VU. Een leuke en zeer interessante studie, maar ze had altijd wel het gevoel dat ze de praktijkervaring miste. Na haar studie had ze de keuze tussen twee masters, maar beiden spraken haar niet zo aan. Het werken in de kinderopvang had haar altijd al geïnteresseerd, maar ze vond het lastig om hier binnen te komen.

Met een pedagogisch diploma op zak, maar nauwelijks werkervaring in de praktijk, ging Yvanka kijken naar haar mogelijkheden. Al snel kwam ze op de website van CompaNanny terecht en nam ze contact op. Ze had wat vragen op papier gezet. Ze wilde graag weten hoe het sollicitatieproces precies werkt en of het Young Talent Program een optie voor haar zou kunnen zijn. Het contact was snel gelegd en na het beantwoorden van haar vragen, maakten ze een afspraak.

Het voelde meteen vertrouwd en Yvanka was erg enthousiast. Er werd een informatieavond georganiseerd en hier werd haar keuze bevestigd. Tijdens de meeloopdag werd het vertrouwde gevoel alleen maar sterker. Naast de praktische overweging dat Yvanka graag wilde gaan werken, sprak de sfeer op de groep haar erg aan en kreeg ze een warm ontvangst van haar collega’s.
Werken bij CompaNanny nanny geeft kind de fles

Als je hart ligt in deze sector, dan is CompaNanny zeker een bedrijf dat mooi aansluit op je carrière en veel kansen biedt.

Praktijkervaring opdoen op een vestiging

De meeloopdag was voor de zomervakantie en na de vakantie begon het Young Talent Program. De eerste week werd Yvanka boventallig ingepland op een groep, zodat ze rustig kon opstarten en er genoeg ruimte was om vragen te stellen en het werkveld te leren kennen. Gaandeweg de eerste week begon Yvanka wat taken op te pakken. Zoals voor het eerst een luier verschonen en de fles geven. Een halfuurtje alleen op de groep vond ze bijvoorbeeld nog wat spannend, dus kreeg ze de tijd om hiermee te wachten tot ze er zelf klaar voor was. Nadat ze eenmaal de eerste taken had gedaan, werd het telkens minder spannend. De begeleiding was heel goed en daarom had Yvanka ook genoeg vertrouwen om steeds meer verantwoordelijkheid te nemen.

Het ontwikkelen van competenties

Ondertussen liep het stukje theorie ook door. Dit betekent onder andere dat je aan bepaalde competenties moet voldoen en deze ontwikkel je tijdens het traject. Het gaat in fases van procenten (50%, 75% en 100%). Samen met je begeleider, docent en door middel van zelfreflectie bepaal je welke competentie je voor hoeveel procent beheerst. Uiteindelijk dien je alle competenties volledig te beheersen en als er iets tussen zit wat lastig is, dan krijg je hier extra hulp bij. Je doet het met elkaar en samen zorg je ervoor dat het een geslaagd proces is.

INSIGHTS TRAINING
Met behulp van een insights analyse wordt er een profiel gemaakt van jouw persoonlijke voorkeuren, talenten en valkuilen. Insights koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. Tijdens een trainingsdag  leer je hoe je hiermee om kunt gaan en richting kunt geven aan je eigen toekomst!

Het spiegelen van je talent met een paard als spiegel
Talent kan niet geleerd maar wel gespiegeld worden! Iedereen heeft talent, maar bij veel mensen is het zelfbewustzijn over hun talent onderontwikkeld. In de ontmoeting met een paard komen intenties, gevoelens en emoties, maar ook gedragspatronen snel en helder aan de oppervlakte. In één sessie kan het paard, als spiegel, je leven letterlijk veranderen. Een professionele coach begeleidt deze ontmoeting met paarden.

De business case op het hoofdkantoor
Het laatste onderdeel van het traject bestaat uit een business case die je uitwerkt en aan het eind van het traject presenteert op het hoofdkantoor. Het leuke hieraan is dat jouw casus ook daadwerkelijk in de praktijk wordt uitgevoerd. De business case gaat altijd over een relevant vraagstuk dat in de organisatie speelt. Yvanka werkt samen met iemand anders aan het effectiever delen van het beleid binnen de organisatie. Momenteel zijn er veel beleidsplannen die bestaan uit veel informatie. Samen kijken ze naar het terugbrengen van essentiële informatie, zodat het behapbaar en overzichtelijk blijft om te lezen.

Het fijne aan het werken bij CompaNanny volgens Yvanka? De mogelijkheden binnen het bedrijf. Doorgroeien, een goede organisatie en prettige secundaire arbeidsvoorwaarden. Het is een transparant bedrijf waar iedereen open is naar elkaar. Haar Young Talent Program loopt nu bijna af en dan is Yvanka klaar om volledig het werkveld in te gaan. Na een jaar hard werken en veel ervaring opdoen, is ze meer dan klaar voor een toekomst in de kinderopvang!

Wil jij net als Yvanka het Young Talent Program bij CompaNanny volgen? Lees hier meer, zodat jij straks ook aan de slag kunt in de kinderopvang. Binnenkort starten we weer met een nieuwe groep!