Werken bij CompaNanny peuter en pedagogisch medewerker spelen kinderopvang

Werken in de kinderopvang zonder diploma

Werken in de kinderopvang kan dus niet helemaal zonder diploma. Je hebt wel een afgeronde opleiding op bijvoorbeeld HAVO, VWO of MBO niveau nodig. Maar je hoeft niet direct al een kwalificerend diploma Pedagogisch Medewerker te hebben om te kunnen starten. Dit diploma kun je namelijk behalen tijdens een werk-leer traject. Zo kun je dus ook zonder (kwalificerend) diploma direct aan de slag in de kinderopvang!

Werken en leren in de kinderopvang

Als je graag direct wilt werken als Pedagogisch Medewerker in de kinderopvang en daarnaast je diploma wilt halen, dan kun je je aanmelden voor onze BBL-opleiding! Je komt hiervoor in aanmerking als je in het bezit bent van een diploma op HAVO, VWO of MBO-3 niveau. Na het afronden van de opleiding ben je gekwalificeerd Pedagogisch Medewerker. Je ontvangt natuurlijk direct salaris maar het allerbeste van onze BBL opleiding is dat CompaNanny deze helemaal voor jou betaalt!

Omdat wij dé expert zijn in kindontwikkeling, volg je de beste BBL-opleiding bij CompaNanny. De opleiding tot gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 3 duurt maar 1 jaar. Met dit diploma kun je meteen bij ons aan de slag. We bieden jou na het afronden van de opleiding namelijk direct een jaarcontract aan!  

Wil je hier meer over weten? Op onze werken en leren pagina lees je alles over de betaalde BBL-opleiding.

Werken In De Kinderopvang Zonder Diploma Werken En Leren

In drie maanden aan de slag als Pedagogisch Medewerker

Heb je al in de zorg, onderwijs of sociaal werk ervaring opgedaan, dan kun je in korte tijd je aanvullend bewijs halen om je te kwalificeren voor werken in de kinderopvang. Een aanvullend bewijs is een scholing die je moet doen voordat het diploma kwalificeert. Het is belangrijk dat deze scholing een branche-erkende scholing is en in de lijst met aanvullende bewijzen staat. Na het behalen van de scholing,  kwalificeer je voor Pedagogisch Medewerker in de Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang.

Deze scholing is ook mogelijk bij CompaNanny! Je start direct met het werken op de babygroep, peutergroep, BSO. Tijdens het traject werk je 16 uur op de groep en de uren die je werkt op de groep krijg je ook uitbetaald. Daarnaast doorloop je een online zelfstudie van ongeveer 40 uur, je volgt 4 online bijeenkomsten en legt een eindgesprek af. Je kunt je eigen tijd indelen in het volgen van dit programma en je kunt starten wanneer je wilt!

Wil je meer informatie? Lees dan ook eens onze blog: In drie maanden aan de slag als Pedagogisch Medewerker.

Werken In De Kinderopvang Geen Diploma BSO Werken In De Kinderopvang Zonder Diploma Met Aanvullend Bewijs

Werken op een BSO zonder diploma

Als je zonder diploma op een BSO wilt werken zijn er nog meer mogelijkheden. Voor de BSO kun je met heel andere diploma’s aan de slag! De diploma’s voor werken op het kinderdagverblijf zijn gericht op pedagogiek en ontwikkeling van een kind. Maar voor de BSO is dat anders. Je kunt met een sport- of kunstopleiding, maar ook met verschillende docentenopleidingen aan het werk. Doe de diplomacheck om te kijken of jouw diploma kwalificeert voor de BSO.

Zo leuk is werken bij CompaNanny!

Fijn contact met collega’s draagt bij aan je werkplezier en bij ons kom je altijd in een warm bad terecht! CompaNanny bestaat uit meer dan 50 vestigingen. We zijn blij en trots dat we kunnen vertellen dat er op iedere vestiging een enthousiast en warm team werkt. Juist omdat je zo intensief samenwerkt, is het belangrijk dat de band met collega’s goed is. Doordat we een duidelijke pedagogische visie hebben, is er duidelijkheid bij collega’s over onze manier van werken. Zowel op papier als in de praktijk uit zich dit in doelgericht handelen in een fijne collegiale werksfeer.

Werken Bij Compananny Collega

Melissa

Pedagogisch Medewerker en Peuterexpert

De eerste woorden die me te binnen schieten als ik denk aan CompaNanny, zijn warmte en vriendschap. Collega’s voelen hier als familie.

Verder is er ruimte om jezelf te zijn én om jezelf te ontwikkelen bij CompaNanny. Die ruimte is er voor kinderen maar ook voor onze medewerkers. Collega’s geven terug dat de sfeer zo positief is. Ook de ruimte voor persoonlijke aandacht en de waardering onderling maakt dat samenwerking echt een feestje is bij ons.