Yasmin

Senior Pedagogisch Medewerker

Portretfoto Senior Pedagogisch Medewerker Yasmin CompaNanny

Werken in de kinderopvang is voor mij …

...Een alternatief voor moeder zijn
Als kind wilde ik altijd al moeder worden. Toen ik erachter kwam dat ik ook moest werken, dacht ik: prima, maar dan wil ik wel iets doen wat op het moederschap lijkt. Zo ben ik terecht gekomen bij de studie Pedagogisch Medewerker. In eerste instantie leek juf zijn mij een mooi beroep, maar toen ik stage liep op een basisschool kwam ik erachter dat het toch niet helemaal bij me paste. Voor mijn tweede stage koos ik voor de kinderopvang. Dat was meteen een match!  

Werken Bij Compananny Senior Pedagogisch Medewerker Yasmin Collegas Vertellen

...Met passie op de groep staan
8 jaar geleden ben ik begonnen als Pedagogisch Medewerker bij een andere kinderopvang en in 2021 begon ik bij CompaNanny Dintelstraat. Hier ben ik later ook Pedagogisch Expert en Assistent Leidinggevende geweest. Hoewel deze functies misschien uitdagender waren, haalde ik de meeste energie uit het werken op de groepen. Uiteindelijk was het dus een goede keuze om te zeggen: ik ga terug naar de groep. Ik sta nu met heel veel plezier als Senior Pedagogisch Medewerker op de babygroep!

Ik vind het vooral mooi dat die kindjes je écht nodig hebben en afhankelijk zijn van een verzorger. Daarnaast bouw je snel een goede band op met de kinderen én ouders. Ik heb nu een baby op de groep, waarvan ik de zus ook al op mijn groep had, dus dat gezin ken ik inmiddels goed. Laatst was de tante van deze kindjes mee naar de opvang en zei hun vader tegen haar: dit is Yasmin, zij is onderdeel van onze familie! Dat was echt heel lief.

“Uiteindelijk vind ik het leuk om te zien dat ze steeds meer zelf kunnen, maar stiekem geniet ik ervan als ze mij nog een beetje nodig hebben.”

...Een passie delen met collega’s
Mijn favoriete moment op de dag is het moment dat ik de baby’s uit bed haal. Dan zijn ze zo schattig en rozig en hebben we elkaar gemist. Dan denk ik “je bent er weer!”. Het maakt het extra mooi dat ik dit plezier deel met mijn collega’s. We gunnen elkaar daarin ook momenten. Wanneer we een kindje wakker horen worden, dan zeggen we wel eens: ga jij maar, want ik weet dat je dat zo leuk vindt. We delen echt een stukje liefde voor de kinderen!

...Uitblinken in wat ik doe
Als Senior Pedagogisch Medewerker heb ik net iets meer verantwoordelijkheden. Ik werk in een team met een aantal nieuwe medewerkers en ik vind het leuk om een voorbeeldfunctie te hebben. Met hen meedenken en kijken waar hun talenten liggen, dat doe ik graag. Nu ik mezelf sinds kort Senior Pedagogisch Medewerker mag noemen voel ik me zeker gezien, ook al doe ik dit werk vooral omdat ik het écht heel erg leuk vind! 

“Ik doe dit werk al een tijd en ik weet dat het mijn talent is. Ik vind het niet spannend om te zeggen, kom maar naar mij, ik regel het wel!”

Portretfoto Senior Pedagogisch Medewerker Yasmin CompaNanny

Yasmin

Senior Pedagogisch Medewerker

“Als een baby lacht en z’n armen uitstrekt en naar jóú toe wil, daar word ik zo blij van!”

...Oprechte, individuele aandacht geven
Als Pedagogisch Medewerker besef ik regelmatig hoe waardevol oprechte, individuele aandacht is. Toen ik nog op de peutergroep stond, had ik een meisje die erg verlegen was. Ik besloot om echt even de tijd te nemen met haar, dus toen hebben we heel lang gepuzzeld. 3 weken later zei haar vader: ze heeft het nog steeds over dat puzzelmoment met jou en haar pop heet inmiddels Yasmin! 

Het meest uitdagende, maar ook het leukst vind ik dat je soms goed moet nadenken over wat een kindje nodig heeft. Ik doe dit al 8 jaar, maar er is niet 1 trucje dat voor ieder kind werkt. Ieder kind is anders en heeft op elk moment een andere behoefte. Dan brainstorm ik wel eens met collega’s die er misschien weer anders over denken, dat geeft veel inzichten!

...Meer van jezelf gaan houden
Kinderen zijn soms een spiegel voor mij. Als ik zelf zenuwachtig ben voor iets dan zeg ik tegen mezelf: ‘doe niet zo dom!’ Terwijl als een kindje iets spannend vindt, denk ik ‘oh, dat zou ik ook vinden, ik help je!’. Ik vind dat heel helend werken, omdat ik me dan besef dat ik mezelf ook iets meer liefde mag geven. Zo hoorde ik vroeger ook altijd: ‘Yasmin is zo druk’ en ‘zit nou eens stil.’ Als ik nu op het einde van de dag een overdracht doe met een kindje die op mij lijkt, dan zeg ik: “hij was zo vrolijk en energiek!”. Op die manier ga je vanzelfsprekend meer van jezelf houden. 

Werken Bij Compananny Yasmin Senior Pedagogisch Medewerker Collegas Vertellen

... Doorgroeien en ontwikkelen als ik dat wil
Voor nu heb ik geen ambitie om door te groeien, maar ik vind het wel heel aantrekkelijk dat er zo'n uitgebreid ontwikkelpad is binnen CompaNanny. En als je niet wil doorgroeien, of net als ik weer terug wil naar je oude functie, dan is dat ook helemaal goed. 

Er wordt ook heel erg persoonlijk gekeken naar wat er bij jou past. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om af en toe op een andere vestiging te werken. Dat geeft mij verdieping en inspiratie. Dit heb ik aangegeven en nu versterk ik regelmatig een babygroep op een andere vestiging binnen het cluster.

“Ik zit hier nu 3 jaar en heb 4 verschillende functies gehad. Ik ben het levende bewijs van dat er genoeg doorgroeimogelijkheden zijn, haha.”

...Voor nog heel veel kinderen zorgen
Ik blijf sowieso in de kinderopvang werken en ik zit heel erg op mijn plek bij CompaNanny! Ik voel ik me heel erg gezien en er is veel individuele aandacht voor mijn ontwikkeling en voor mij als persoon. Als ik aan CompaNanny denk, dan denk ik aan professionaliteit, warmte en aandacht!

Ik zorg nu met heel veel plezier voor andermans kinderen, maar zou dit ook graag voor mijn eigen kinderen doen en lekker huismoeder zijn. Van véél kinderen! Ik schrik er niet zo van als er 5 tegelijk aangekleed moeten worden, haha!

“Als je hart hebt voor kinderen en actief bent, dan is werken in de kinderopvang gewoon het allerleukste wat er is!”