Sophie

Recruiter

Collega's vertellen Recruiter sophie lacht

Werken in de kinderopvang is voor mij …

… terug zijn op het oude nest
Vijf jaar geleden begon ik hier als Pedagogisch Medewerker. Toen mijn eerste kind werd geboren, ging hij gezellig met me mee naar de vestiging. Helemaal leuk. Toch werd ik na een paar jaar benieuwd naar wat er nog meer is in de wereld: ik begon een kinderkledingmerk. Later maakte ik nog een uitstapje naar een andere kinderopvangorganisatie. Ik had gehoord dat het daar op CompaNanny zou lijken. Ik merkte echter dat ze wel streefden naar een doel, maar totaal niet keken of de personen die ze aannamen daarmee matchten. Het was geen eenheid.

Op het moment dat ik mijn diploma Arbeids- en organisatiepsychologie haalde – die studie deed ik naast mijn werk – kreeg ik een vast contract aangeboden. Omdat CompaNanny nog steeds in mijn hoofd zat, besloot ik nee te zeggen en te solliciteren op de vacature van recruiter BBL. Ik kon goed onderbouwen waarom ik voor CompaNanny koos. De functie sloot perfect aan bij mijn opleiding, ervaring en visie. Dus ja, ik werd aangenomen! Ook al zit ik hier pas weer een paar maanden, het voelt veel langer.

… met gelijke zielen werken
Als je bij CompaNanny terechtkomt pas je eigenlijk nergens anders meer, zeg ik wel eens. Als medewerkers zíjn we CompaNanny. Door wie je bent, pas je bij het bedrijf. In sollicitatiegesprekken voel ik in de eerste paar minuten al of iemand een CompaNanny-type is.

Ten eerste moet je jezelf zijn en jezelf durven laten zien. Inclusief je kwetsbaarheden en leerpunten, waar je aan wilt werken. Een tweede kenmerk is dat je creatief bent in doen en denken. Wat je collega niet kan, kun jij misschien wel. Zo vullen we elkaar aan en vormen we een topteam. Wat we verder met elkaar gemeen hebben, is onze drive en doelgerichtheid. We werken hard en hebben allemaal ons gezamenlijk doel voor ogen. En dan zou ik nog de saamhorigheid willen benoemen als vierde kenmerk van een CompaNanny-persoon. Je maakt hier deel uit van een groter geheel, en dat voel je.

… toekomstig talent vinden
Ik doe de werving van de BBL’ers. Dit is een brede groep, van schoolverlaters tot volwassenen tussen de 20 en 60 jaar die zich laten omscholen. Zij gaan dan bij ons werken en een dag per week naar school toe, om zo hun mbo-diploma te halen. Mijn collega-recruiters werken in de regio’s en op het hoofdkantoor. Zij doen de werving voor alle andere functies.

De interesse in ons BBL-traject is groot. Er komen veel sollicitaties binnen en ik spreek veel mensen. Elke keer wanneer ik een toekomstig CompaNanny-collega spreek en direct voel dat hij of zij aansluit bij onze waarden, word ik daar weer blij van. Het gaat mij er vooral om dat iemand leert en wil ontwikkelen en ontvangen. Diploma’s en werkervaring vind ik minder relevant. Voel je dat je bij ons past? Solliciteer dan, zou ik zeggen!

… met elkaar opgroeien
Op teamdagen zijn we met alle vestigingen bij elkaar. Dan kom ik vaak mensen tegen waar ik jaren terug mee begonnen ben als Pedagogisch Medewerker. Zij zijn nu bijvoorbeeld vestigingsmanager of werken ook op het hoofdkantoor. Doorgroei is iets wat hier bijna standaard is.

Doordat mensen lang bij ons blijven, zijn we inmiddels een grote vriendengroep. Of werkfamilie, dat is misschien een beter woord. Onze kinderen spelen met elkaar op de groep. We zorgen voor elkaars kinderen. Zelfs van collega’s die jaren terug voor mijn zoon gezorgd hebben – hij is inmiddels vijf en zit op de basisschool – krijg ik regelmatig de vraag hoe het nu met hem gaat. We zijn simpelweg geïnteresseerd in en betrokken bij elkaar.

… vrijgelaten en vertrouwd worden
Ik hoor wel eens mensen zeggen dat ze op hun werk moeten inklokken of iets dergelijks. Hoe demotiverend is dat! Gelukkig krijgen we hier veel vrijheid. In plaats van dat ze ons controleren, vertrouwen ze ons. Dat geldt trouwens niet alleen voor uren. Ook als het gaat om het werk an sich vertrouwen ze op onze deskundigheid en ons inzicht. Hierdoor kunnen we creatief zijn bij het bedenken van oplossingen. En de ruimte nemen ons talent in te zetten.

Een ander mooi voorbeeld is onze CompaKeuzeClub. Wat heb jij nodig om goed in je vel te zitten en succesvol te zijn in je werk? Die vraag staat nu ook bij het bepalen van onze secundaire arbeidsvoorwaarden centraal. Waarom zou je als bedrijf beslissen dat medewerkers extra vrije dagen, coaching, vakantiegeld of een bonus krijgen? We zijn niet allemaal hetzelfde, dus we mogen zelf kiezen wat we krijgen en wat we ermee doen.