Luis 

Financial Controller

Financial Controller Luis medewerker CompaNanny

Werken in de kinderopvang is voor mij …

… dagelijks werken met een lekker gevoel
Ruim een jaar geleden, terwijl ik net terug was van een sabbatical na mijn dienstverband bij een pensioen- en verzekeringsbedrijf, werd ik benaderd door een Recruiter. Of ik open stond voor een gesprek bij CompaNanny. Zelf heb ik geen kinderen, dus ik was totaal niet bekend in de wereld van kinderopvang. Na het eerste sollicitatiegesprek was ik verkocht.


Tijdens dat interview voelde ik al: er heerst hier een fijne, positieve sfeer. Dagelijks heb ik het leuk met mijn tien collega’s van team Finance en de andere teams op het hoofdkantoor. Totaal wat anders dan het bedrijf waar ik hiervoor werkte. Ik woon in Amsterdam, van huis naar kantoor is vijf minuten fietsen. Ook daar heb ik echt mazzel mee.


… niet zomaar een financiële functie hebben
Op zich doe ik hetzelfde werk als voorheen. Ik maak elk jaar de jaarrekening op, houd de boeken schoon, doe alle communicatie met de belastingdienst en check of we netjes alles betalen wat we moeten betalen. Verder begeleid ik de jaarlijkse accountantscontrole en zorg ik ervoor dat we die verklaring krijgen. Wat wel anders is, is dat CompaNanny veel vestigingen heeft. Dit zijn aparte bv’s, dus alles moet geconsolideerd worden.


Ondanks alle overeenkomsten in het takenpakket, ervaar ik het werken hier als compleet anders. Het bedrijf zelf geeft me veel werkplezier. Omdat CompaNanny nog groeit, is niet alles perfect. Dat vind ik juist leuk, want het betekent dat er veel te verbeteren is. Als Controller zou ik dus overal kunnen werken. Maar of het elders net zo leuk is als hier? Dat is minder vanzelfsprekend.

Werken Bij Compananny Collegas Vertellen Luis Finance

… mijn sterktes benutten en ontwikkelen
Ik ben Portugees en woon nu 21 jaar in Nederland. Een vakantie op mijn achttiende was een beetje uit de hand gelopen. Ik vond Amsterdam zo leuk, hier wilde ik wel blijven wonen! Omdat ik de Nederlandse taal nog niet goed sprak en van nature goed ben in rekenen, ging ik de opleiding Bedrijfseconomie volgen. Voor wiskunde en boekhouden heb ik geen taal nodig, dacht ik. En je moet doen waar je goed in bent toch?


Na het afronden van Bedrijfseconomie ben ik gaan werken. In de vakanties ga ik regelmatig naar mijn familie in Portugal. Bij CompaNanny vinden ze het prima als ik een dag niet op kantoor werk en ook wat ontwikkeling betreft ben ik zelf aan zet. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik na de eerste drie maanden – waarin ik leerde hoe alles hier werkt en veel moest overnemen van mijn voorganger – nog geen training heb gevolgd. Het wordt vaak genoeg aangeboden, daar ligt het niet aan. Zelfs met een loopbaancoach praten behoort tot de mogelijkheden. In de toekomst ga ik er zeker gebruik van maken.

Financial Controller Luis medewerker CompaNanny

Luis

Financial Controller

CompaNanny voelt kleinschalig en je ziet snel resultaat. Dat heb je bij een corporate niet echt, daar ben je een klein onderdeel van het geheel.

… een mens en geen nummer zijn
Wat ik typisch CompaNanny vind, is dat iedereen aandacht voor je heeft. Collega’s tonen oprechte interesse en we geven elkaar complimenten. Laatst kreeg ik een kaartje met ‘Ik vind jou een topper’ erop. Zelf heb ik ook al een paar keer zo’n kaartje aan een collega gegeven. Een klein gebaar misschien, maar het heeft een groot effect. Iedereen heeft hier een stem en wordt gehoord. We bepalen ook met z’n allen of we links- of rechtsaf gaan. Hiërarchie is er niet echt en iedereen is gewoon lekker normaal.


Alle kleine dingetjes opgeteld zit ik erg goed hier. Tegen mijn manager zei ik laatst ook dat ik geen enkele reden heb om te switchen van baan. De enige reden waarom ik hier ooit zou stoppen, is mijn pensioen. En dan vertrek ik misschien wel helemaal uit Nederland. Want ik moet zeggen dat ik de warmte van het zuiden echt wel eens mis, zeker als ik hier de kachel weer eens omhoog draai!