Jade 

projectmanager Facility en Huisvesting

Werken in de kinderopvang is voor mij …

... communicatietante en regelneef zijn

Ik houd me bezig met de panden van CompaNanny. Heeft een vestiging een technische vraag over onderhoud of lekkages? Dan ben ik het aanspreekpunt. Ook werk ik aan grote projecten, zoals de opening van een nieuwe vestiging in Amstelveen onlangs. Van de inkoop van de inventaris tot het zorgen voor werkend internet; ik regel het. Hetzelfde geldt bij renovatie van vestigingen. Dan zorg ik ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Alle vestigingen in Amsterdam en Amstelveen vallen onder mijn verantwoordelijkheid. Mijn collega projectmanager doet de andere helft van de vestigingen. We onderhouden relaties met allerlei vaste onderhoudspartijen, zoals een klusjesman, partij voor verwarming en airco, internetbedrijf en beveiligingsbedrijf. Omdat regelen en communiceren in mijn bloed zit, kan ik echt mijn persoonlijkheid kwijt in deze baan. Is er een probleem? Ik ren van hot naar her, ben flexibel en schakel snel tussen situaties. Ik regel het dus wel. Komt goed!

… altijd vrolijkheid om me heen
Al bijna vier jaar werk ik bij CompaNanny. Na mijn studie facility management ben ik eerst een tijdje office manager geweest, maar na ongeveer een jaar wilde ik graag iets anders doen. Vanuit die kantooromgeving ging ik solliciteren en de vacature van CompaNanny op internet trok mijn aandacht. Zelf heb ik geen kinderen, dus de kinderopvangwereld was nieuw voor me.

Eenmaal in dienst mocht ik een cursus algemene bouwkunde gaan doen, zodat ik meer kon leren over de technische kant van bouwkunde. Toevallig ben ik vorige week van junior naar senior opgeschoven in deze functie. Ik behoud in principe dezelfde taken, alleen ik krijg meer verantwoordelijkheden. De problemen worden technisch ingewikkelder en de projecten groter en kostbaarder. Ook mag ik nu meer op strategisch niveau meedenken. Wat ik zo leuk vind aan het werk in deze omgeving? Al die vrolijkheid en positiviteit om me heen!

… bezig zijn met verduurzaming
Mijn functie is breed en continu in ontwikkeling. Zo zijn we tegenwoordig - veel meer dan vier jaar geleden - bezig met duurzaamheid. Afgelopen week sprak ik met een isolatiespecialist. Ook kwam er een klimaatpartij langs voor advies over zonnepanelen, warmtepompen en ventilatie. Voorheen waren we bij renovaties vooral bezig met het verbeteren van de uitstraling van het pand. Sinds kort ligt de focus steeds meer op energiebesparing en het toekomstproof maken van onze vestigingen, met bijvoorbeeld voorzetramen en zonnepanelen.

… gezellig samenwerken
De gezelligste momenten zijn die rond het opleveren van een nieuwe vestiging of het afronden van een renovatie. Iedereen is dan blij en met z’n allen leven we er weken naartoe. Samen zetten we meubels in elkaar en richten we ruimtes in. Dat creëert een band, zowel met anderen van het hoofdkantoor als collega’s op de vestigingen. We gaan dan ook geregeld iets met elkaar doen na werktijd, borrelen of eten of zo. Voorheen hoorde ons team bij team Real Estate en waren we groter. Ook na de opsplitsing blijven we samen leuke dingen doen. Heel gezellig.

Ook toen ik een tijdje terug uitviel en een paar weken niet kon werken, heb ik steun gevoeld van mijn collega’s en werkgever. Ik merkte dat het oké was en kreeg goede begeleiding bij mijn re-integratie. Ik kon zelfs gebruikmaken van een psycholoog! CompaNanny werkt daarvoor samen met de organisatie Open Up en we kunnen een videocall inplannen als we daar behoefte aan hebben.

… voorlopig voldoende uitdaging
In de vastgoedwereld kun je overal werken op het moment. Toch kijk ik niet verder. Ik werk mee aan een veilige en prettige omgeving voor kinderen, dat voegt voor mij veel toe. Het feit dat het om kleine kinderen gaat en niet zomaar een product, zorgt voor veel motivatie. Daarbij past de rol ook gewoon goed bij me. Ik heb wel de droom ooit mijn eigen bedrijf te beginnen, maar hoe en wat dat weet ik nog niet. Voorlopig zit ik hier helemaal goed. Ik leer veel en ervaar genoeg uitdaging. Neem nou de renovatie en opening in Amstelveen afgelopen maand. Terwijl we de oude vestiging renoveerden, verhuisden die groepen tijdelijk naar de nieuwe vestiging, die daarna ook open zou gaan. De renovatie viel echter tegen, wat vertraging betekende. Dat vroeg wel wat van mijn improvisatievermogen ja! Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en hebben we slechts de opening van één groepje met een week hoeven uitstellen.