Home De peutergroep

De peutergroep

WERKEN OP DE PEUTERGROEP

Op de peutergroep verzorg je kinderen van 2 tot 4 jaar. In deze levensfase ontwikkelt het kind zich volop en jij mag daar onderdeel van uitmaken! De pedagogisch medewerkers op de peutergroep zorgen voor een veilige omgeving voor kinderen. Zowel fysiek als emotioneel. Een veilige omgeving is voor peuters heel belangrijk om optimaal te kunnen groeien. Jouw liefdevolle verzorging is de basis voor een fijne ontwikkeling van het kind.We werken allemaal vanuit dezelfde, duidelijke pedagogische visie. Dat betekent dat we concrete handvatten hebben waarmee we de ontwikkeling van kinderen optimaal kunnen begeleiden. Tegelijkertijd is er genoeg ruimte voor persoonlijke invulling.


Naar de peutergroep vacatures

 

HET LEUKSTE AAN DE PEUTERGROEP VOLGENS ONZE COLLEGA'S

Er is geen goed of fout. Bij CompaNanny is niet het eindresultaat dat telt, maar de weg ernaartoe. We leggen de nadruk meer op de belevenissen die de kinderen opdoen tijdens het proces, dan op het eindresultaat. We bieden de ruimte om te oefenen en laten kinderen in zichzelf geloven.
Het contact en de band met de ouders. Je bent niet alleen belangrijk voor de kinderen, maar ook voor hun ouders. Zij leggen de verantwoordelijkheid van hun peuter in jouw handen en vertrouwen jou voor 200%. Bij CompaNanny krijg je ruim de tijd voor ouders tijdens de overdrachten en geef je hen waardevolle adviezen.
Zelf doen! Peuters ontdekken hun eigen wil en worden steeds zelfstandiger. Ze willen alles graag zelf doen, maar wel met een beetje hulp van jou. Jij zorgt ervoor dan hun zelfvertrouwen groeit.

Een voorbeeld uit de praktijk

Tijdens het brengmoment 's ochtends is een kind verdrietig bij het afscheid nemen van zijn vader. Het kind zoekt nabijheid. Je troost hem, geeft hem een knuffel en zegt; 'Ik zie dat je verdrietig bent omdat papa weg is gegaan’. Het kind knikt. Vervolgens benoem je; ‘Wat zou het fijn zijn als papa de hele dag bij je zou kunnen blijven hè?’. Het kind knikt en klaart op; ‘Ja dan zou ik papa al mijn lievelingsspeelgoed laten zien!’.

Zo laat je aan een kind blijken dat je hem begrijpt en dat alle emoties er mogen zijn.