Sofie Heemskerk

Commercieel Planner en Team Lead Service & Support

Commercieel planner en Team Lead Service and support Sofie medewerker CompaNanny

Werken in de kinderopvang is voor mij …

… Iets met kinderen doen
Als student Vrije tijd en Evenementen bracht ik mijn stageperiode door in animatieteams op Ibiza en Mallorca. Dus ik heb altijd al in mijn hart die kindjes gehad! Later kwam ik erachter dat ik niet elke dag met kinderen wilde werken, maar íets met kinderen leek mij erg leuk. Na mijn studie heb ik 4 jaar op de klantenservice gezeten bij een reisorganisatie, maar gezien ik hier niet kon doorgroeien ging ik op zoek naar wat anders. 

Ik zag een vacature in de kinderopvang voorbijkomen in een administratieve functie en dacht meteen: dit is wat ik wil. Deze kinderopvang zat alleen op een slecht bereikbare locatie, dus zocht ik verder. Ik speurde elke website van KDV’s in Haarlem, Amsterdam en omstreken af, op zoek naar een soortgelijke functie. Toen kwam CompaNanny voorbij waar de vacature Support Medewerker openstond. Ik dacht: hé, dit kan wel eens een match zijn. Ik solliciteerde en het was het enige gesprek wat ik had lopen. Want dit was wat ik wilde en ik hoefde nergens anders te solliciteren!

Werken Bij Compananny Collegas Vertellen Sofie Support

… Een erg bezig bijtje zijn
Toen ik hier startte als Support Medewerker zagen ze direct waar mijn krachten lagen. In klantenondersteuning, maar ook het stukje planning. Zo ben ik binnen een jaar doorgegroeid naar Commercieel Planner en ben ik daarnaast ook nog Team Lead van Support geworden. Dus ik heb eigenlijk 2 functies, haha.

Wat ik in mijn dagelijkse werk doe? Ouders schrijven zich in via onze website en daar geven ze door welke dagen zij opvang nodig hebben. Dit komt bij mijn team van Support Medewerkers in de mailbox. Vanuit Support vragen wij aan de ouders hoeveel en welke dagen ze specifiek willen. Dit vragen wij zo duidelijk mogelijk uit zodat de Planners (waaronder ik) echt kunnen kijken; wat heb ik beschikbaar en aan wie kan ik dat aanbieden? Vervolgens delen wij alle kinderen in op de vestigingen.

"Ik vind het ook heel leuk om boze ouders aan de telefoon of op de mail te hebben. Dan denk ik: hoe boos je ook bent, we gaan hieruit komen." En dat heeft mij ook nog in de rol van klachten coördinator gezet. Dus ik ben een erg bezig bijtje binnen CompaNanny!

Commercieel planner en Team Lead Service and support Sofie medewerker CompaNanny

Sofie

Commercieel Planner

Die doorgroeimogelijkheden die CompaNanny mij aangeboden heeft in bijna 2 jaar, dat is eigenlijk heel bizar en heb ik nooit ergens meegemaakt.

….Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen
Het leukste aan mijn functie vind ik de diversiteit. Als Planner ben ik verantwoordelijk voor 7 vestigingen, voornamelijk in Amsterdam en Hilversum. Ik maak hier de planningen voor Kinderdagverblijven, Voorschoolse opvang, Buitenschoolse opvang en Peuterspeelzaal.

"Geen een dag is hetzelfde en de puzzel is nooit af! Zeker niet als Planner zijnde." 

Daarnaast ben je natuurlijk Commercieel Planner, dus je wil zoveel mogelijk targets behalen én tegelijkertijd de ouders tevreden houden. Ik kan bijvoorbeeld een kindje over 6 maanden voor 5 dagen een plek aanbieden, maar kan ik een overplanning riskeren? Dan wordt het puzzelen: hoeveel opzeggingen heeft deze vestiging gemiddeld en valt deze planning bijvoorbeeld in een vakantie? Soms neem je een risico door een overplanning te maken tijdens de kerstvakantie, want dan zal er vast wel een kindje ziek of op vakantie zijn. Als ik het zo vertel komt er eigenlijk veel meer bij kijken dan ik doorheb! 

…Voldoening halen uit mijn werk
Als ik merk; hey deze planning loopt echt lekker, ik heb het echt goed gedaan, dan haal ik daar energie uit. Daarnaast haal ik veel voldoening uit het tevreden stellen van ouders. Of dat nou is omdat ik ze een plekje kan aanbieden of dat ik ze moet teleurstellen, maar ze wel een verwachting kan geven. Je kan niet altijd aan iemands z’n wens voldoen, maar je kan wel een een schatting geven of een verwachtingspatroon creëren. 

Werken Bij Compananny Collegas Vertellen Sofie Commercieel Planner

... Vertrouwen hebben in je collega’s
Met de hele afdeling Planning en Plaatsing zijn we met 16 man. Dat is heel wat. We werken zo veel mogelijk via dezelfde richtlijnen, maar uiteindelijk is iedere Planner verantwoordelijk voor zijn eigen vestigingen. Ik denk daarom altijd: laat iemand en zijn manier van werken in zijn waarde en heb er vertrouwen in. We worden allemaal goed begeleid en ondersteund, waardoor we uiteindelijk wel op hetzelfde neerkomen. Dit vertrouwen in elkaar is goed voelbaar in ons team!

Net zoals het plannen van de kinderen, kan het samenwerken met allemaal vrouwen ook uitdagend zijn. Veel geklets, sterke meningen en lekker veel gekibbel. In mijn privéleven weet ik dit goed te compenseren, dan ben ik alleen maar met mannen, haha! Verder vind ik de sfeer in mijn team en op het hoofdkantoor erg gezellig. Als er iets is dan gaan we gewoon naar elkaar toe. Heel open, eerlijk en direct, dat is heel fijn. 

…. Mezelf ontwikkelen
Toen mijn Manager mij vroeg om Team Lead te worden, zei ik: “dat wil ik wel doen, maar ik wil wel ondersteuning en cursussen volgen”. Inmiddels heb ik meerdere trainingen gevolgd en binnenkort ga ik samen met de andere 2 Team Leads een cursus volgen over management en coaching. Ook staat er nog een training over lastige gesprekken op de planning. Ik vind het fijn dat mij dit dan ook wordt aangeboden vanuit CompaNanny. Ze zien mij en ze horen mij en ze bieden me aan wat ik nodig heb.

“Ik waardeer echt de mensen binnen CompaNanny die mogelijkheden in jou zien. Daar hecht ik heel veel waarde aan.”

Het was even zoeken naar de juiste weg en manier, maar inmiddels voel ik me zeker op mijn plek in mijn nieuwe functie. Ik zie dat er nog ruimte is voor mijn eigen ontwikkeling, dus daar wil ik mij de komende tijd op focussen!