Maak kennis met de sprekers op Creating Tomorrowland!

Werken bij CompaNanny 20 jaar de expert in kindontwikkeling

Keynote Niek van den Adel – Veerkracht

Om 13.00 en 14.00 in Loods 7

Niek van den Adel is spreker, ondernemer en schrijver. In 2010 verandert het leven van Niek in een hel (en zelfs dat is nog zacht uitgedrukt). Op 16 juli gaat hij onderuit met de motor en loopt een hoge dwarslaesie op met een zeer pijnlijk extraatje, een buisvorming in het ruggenmerg (syringomyelie), die de 10% van zijn lichaam die het nog doet, constant bedreigt. Toch viert hij elk jaar ‘Lang zal ze laesie’, want die dwarslaesie heeft ook voor een positieve verandering in zijn leven gezorgd. Hij ontmoette de liefde van zijn leven, kreeg 3 prachtige dochters en (her)vond zingeving in het helpen van anderen. Niek zielig? Nee hoor! Met onstopbare energie weet Niek zijn leed om te zetten naar iets anders: veerkracht.

Sterk genoeg om te dansen door het leven; dát is veerkracht!
Accepteer wat je niet kan veranderen, verander wat je niet kan accepteren. Het zorgt ervoor dat jij eigenaar blijft van je eigen toekomst. “Zolang ik ademhaal, kan ik elk probleem aan in mijn leven.” Dat is wat Niek jou het allermeeste gunt. Jij bent sterk genoeg om te dansen door het leven. Wat er ook gebeurt, je kunt linksaf of rechtsaf gaan: jij blijft in je volste vermogen. Dat is veerkracht! Stel je voor: Alle verandering omarm je, omdat je weet dat het je plezier oplevert. Elke tegenslag verander je in een kans, weerstand ken je niet meer, want je snapt dat niet het bedrijf waar je werkzaam bent de verandering is die jouw geluk bepaalt. Nee, dat ben je echt zelf!Niek Veerkracht
Rico Slechtidee

Keynote Rico Bakker – De Kracht van Slecht Idee

Om 13.00 en 14.30 in BeachClup 1

Rico Bakker is podcastmaker, spreker en auteur van het boek ‘De kracht van een slecht idee’. Hij helpt mensen los te komen van hun klassieke perspectief en open te staan voor vernieuwing. In zijn podcast interviewt hij mensen die buiten de gebaande paden gaan en binnen organisaties gebruikt hij slechte ideeën als middel om onconventionele antwoorden te vinden op essentiële vraagstukken.

Creatief denken is één van de belangrijkste vaardigheden in de 21e eeuw. Vaak wordt ons echter geleerd 'wat te denken' in plaats van 'hoe te denken'. We worden getoetst door de juiste antwoorden te geven op - misschien wel - de verkeerde vragen. Onze hersenen zijn snel en efficiënt door de verbindingen die we elke dag maken. Die verbindingen houden ons leven georganiseerd en voorspelbaar. Ze helpen ons problemen op te lossen met weinig moeite, en door logisch en systematisch te denken. Dat is geweldig, want logica brengt ons veilig en snel van A naar B. Maar soms weerhoudt het ons ervan om alternatieve perspectieven te zien.

Hoewel we vaak denken dat we vrijheid nodig hebben om creatief te zijn, kunnen beperkingen verrassend genoeg de meeste creativiteit opwekken. Als we anders willen denken, moeten we andere vragen stellen; vragen die kunnen leiden tot krankzinnige, onrealistische en ronduit slechte ideeën.

Keynote Minchenu Maduro – Jouw Impact als Pedagoog

Om 13.30 en 15.00 in de Grote tent

Minchenu Maduro (bekend van het ‘Geheime leven van 4-jarigen) ontwapent waar de hakken in het zand staan en doet stof opwaaien waar stilstand heerst. Als trainer, pedagoog en presentator weet ze mensen te inspireren om in beweging te komen en hun grenzen te verleggen.

Minchenu neemt jou in haar keynote mee in wat voor impact jij als pedagoog kan maken op de ontwikkeling van kinderen. Met haar jarenlange ervaring op het gebied van pedagogiek, gedragsverandering & onderwijs neemt ze jou met inspirerende voorbeelden mee in wat jij kan betekenen voor toekomstige generaties. Want wij geloven in een betere wereld, en bouwen elke dag aan generaties die daaraan bijdragen. En die bijdrage lever jij als pedagoog, elke dag!
Minchenu Pedaogiek