Home CompaTalks

CompaTalks

Alle kennis en kunde die we de afgelopen 15 jaar hebben opgebouwd delen we graag met iedereen die daar maar behoefte aan heeft, zodat het ten goede komt aan zo veel mogelijk kinderen. Daarom organiseren we CompaTalks. 

Tijdens deze terugkerende talks nemen we je mee in de meest actuele visies en trends op het gebied van kindontwikkeling en opvoeding. Door korte, inspirerende verhalen willen wij het publiek raken en iets mee geven om over na te denken. Ideeën en gedachten van sprekers die het waard zijn om gedeeld te worden. Geen zware theorieën maar sprankelende, nieuwe inzichten. En niet alleen gericht op pedagogiek, maar ook breder dan dat. Eigenlijk alles wat hiermee samenhangt en onze kennis verbreedt. 

De krachtige CompaTalks van maximaal 20 minuten worden afgesloten met face-to-face tijd om nóg meer kennis en ervaring te delen. Zo werken we allemaal samen aan een betere wereld, de wereld van morgen! 

Meld je aan voor de volgende compatalks

CompaTalks #1

Psycholoog, auteur en journalist Marilse Eerkens nam ons mee in de ontwikeling van het brein van jonge kinderen. 
‘Er is geen periode zó bepalend als de kindertijd. Ik spreek en schrijf over hechting, hersens en kinderopvang en probeer het belang van goede ‘kinderomgang’ hoger op de politieke agenda te krijgen', aldus Marilse. 

Eva Bronsveld is opvoed- en onderwijsspecialist, auteur en columnist. Eva's Talk had als thema 'Temperamentvolle kinderen'. Op een verhalende manier werden we meegenomen in het hoofd van een temperamentvol kind. Hoe een emmertje in het hoofd van een kind kan vollopen en wat je kunt doen om een overstoming voor te zijn. De rol van emoties stond hierin centraal. 

CompaTalks #1
CompaTalks #2

CompaTalks #2

Op vrijdag 17 mei 2019 vond de tweede editie van CompaTalks plaats! Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont sprak over het toekomstproof maken van kinderen, door ze niet weg te houden van tegenslagen.

Joyce Knappe is directeur van Pro Parents. Zij nam ons mee in de psychologie van het ouderschap en wat er met je gebeurt wanneer je een kind krijgt.

CompaTalks #3

Een bijzondere derde editie van CompaTalks. 

Op vrijdag 22 november gaven wij het podium aan Berthold Gunster, de grondlegger van Omdenken. Een speciale CompaTalk, gebaseerd op Betrholds theatershow en gelijknamige boek Lastige kinderen? Heb jij even geluk!. Het was een unieke mix van theater, lezing en cabaret. Berthold liet hele herkenbare situaties met kinderen langskomen en gaf inzichten in hoe daarmee om te gaan, door om te denken!

CompaTalks #3