Werken bij CompaNanny nanny geeft baby fles
Terug naar overzicht

13-05-2022

Waarom je het beste Young Talent Program volgt bij CompaNanny

Traineeship pedagogisch medewerker CompaNanny

Het Young Talent Program is meer praktijk dan theorie. Tijdens je werkdagen op één van onze vestigingen bij jou in de buurt draai je mee als volwaardig pedagogisch medewerker. Je wordt geplaatst op een baby- of peutergroep van het kinderdagverblijf of je gaat aan de slag bij onze buitenschoolse opvang. Hier zal je de pedagogische visie van CompaNanny helemaal eigen maken, want daarin zijn wij uniek. Wij geloven dat kinderen zelf al heel veel kunnen. Wij dagen kinderen uit, stimuleren hun vindingrijkheid en leren ze denken in oplossingen. Zodat ze weerbaar zijn, klaar voor de toekomst!

Naast je werk op de groep heb je wekelijks een (vaak digitale) trainingsdag op het hoofdkantoor van CompaNanny. Na de bekende Insights ‘kleurentest’ krijg je een persoonlijkheidsprofiel met jouw voorkeuren, talenten en valkuilen. Aan de hand van het profiel én met coaching van een expert kun je richting geven aan je toekomst. Door middel van oefeningen verbeter je je communicatie- en leiderschapsvaardigheden. Daarnaast ga je dieper in op de ontwikkeling van kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën. Nog meer pedagogische kennis! De trainingsdagen zijn de perfecte gelegenheid om de andere deelnemers te spreken over jullie ervaringen op de groep. Zo leer je ook nog eens van elkaar.

Young talent program Pedagogisch Medewerker kinderopvang

Als je het Young Talent Program succesvol afrondt, ben je klaar om je interne doorgroeipad specifieker vorm te geven. Ga je leiding geven op de groep? Of wil je je meer specialiseren in een pedagogische richting? Je kunt groeien van Pedagogisch Medewerker naar Groepsteamleidster. En daarna misschien wel Regio Pedagogisch Coach of (Adjunct) Vestigingsmanager van CompaNanny. Gedurende het traineeship wordt er kennisgemaakt met de verschillende afdelingen op het hoofdkantoor, want ook daar zijn we altijd op zoek naar talent!

Van Trainee naar Recruiter - het verhaal van Floor

Floor is sinds een paar maanden werkzaam op de afdeling recruitment. Nadat ze in 2017 haar Master Psychologie heeft afgerond, startte ze in 2018 met het traineeship bij Compananny. Tijdens het traineeship werd ze klaargestoomd voor een carrière in de kinderopvang. Alle benodigde pedagogische kennis wordt aangeboden, de competenties die nodig zijn bij bepaalde doorgroeifuncties en er wordt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling. Floor heeft veel geleerd, zowel door de praktijkervaring gecombineerd met de trainingen die ze tussentijds gevolgd heeft. In de praktijk ligt de nadruk op het werken met kinderen, de groepsdynamiek en de communicatie met diverse type ouders. Na het succesvol afronden van haar traineeship was Floor klaar voor een volgende stap, en groeide ze door naar groepsteamleidster. Een hele leerzame functie waarin ze bleef werken als pedagogisch medewerker op de groep en daarnaast fungeerde als leidinggevende van haar collega’s. In deze rol kon zij zich verder ontwikkelen als pedagoog maar ook als coach en leidinggevende. In de twee jaar die volgden, heeft Floor enorm veel bijgeleerd.
Werken Bij Compananny Recruiter Blij
Nanny en kind spelen samen buiten CompaNanny

Wanneer ik terugdenk aan mijn jaar als trainee bij CompaNanny kan ik alleen maar glimlachen. Eén jaar lang de focus op mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling bij een groeiend, ambitieus en positief bedrijf. Wat kan je nog meer wensen?

Omdat tijdens het traineeship duidelijk werd dat het talent van Floor ligt in het verbinden van mensen, paste de openstaande vacature van recruiter perfect bij haar. In deze functie kan ze haar kennis en ideeën toepassen en heeft ze nauw contact met verschillende vestigingen om samen met de vestigingsmanagers de openstaande vacatures te vervullen. Daarnaast pakt ze diverse projecten met beide handen aan. Inmiddels is Floor ruim drie jaar werkzaam bij CompaNanny en nog steeds is ze niet uitgeleerd!